Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

Presentació de les millores en el transport públic de l’Alt Penedès proposades des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per al setembre de 2016.

 

El dijous 28 de juliol es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal. En el primer punt de l’ordre del dia, el subdirector general de Coordinació i Gestió del Departament de Territori i Sostenibilitat, Benjamín Cubillo, va fer un repàs de l’aplicació de les conclusions de l’Estudi de Millora del Transport Públic a l’Alt Penedès presentat al mateix Consell d’Alcaldes l’any 2014.

 

 

Algunes de les propostes de millora es van implantar entre 2014 i 2015, com les que afectaven la línia E6 de bus exprés Barcelona-Vilafranca del Penedès, la línia de bus que uneix Vilafranca amb Sant Sadurní amb parada a l’Hospital Comarca i les línies entre Castellví de la Marca-Vilafranca, Castellet i la Gornal-Vilafranca i La Múnia-Vilafranca.

Per al setembre de 2016 està previst implantar 3 millores recollides a l’estudi, com la creació de la línia E18 de bus exprés Barcelona-Sant Sadurní d’Anoia, que millorarà també les connexions de Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit amb Sant Sadurní i Barcelona; la modificació del recorregut i els horaris de la línia de bus Vilanova i la Geltrú-Vilafranca del Penedès, per adaptar-los a les necessitats dels estudiants de Batxillerat de Canyelles que estudien a Vilanova, i el reajustament dels horaris de la línies de bus entre Sant Quintí de Mediona-Vilafranca del Penedès i Guardiola de Font-rubí-Vilafranca del Penedès, per adaptar-los als horaris dels centres educatius i facilitar les visites als centres sanitaris de Vilafranca.

Queden pendents per treballar al llarg de l’any 2017 l’elaboració d’una guia i un plànol en suport web de tot el transport públic de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf i la millora de l’accessibilitat en transport públic als polígons de l’Alt Penedès.

Benjamín Cubillo va demanar als alcaldes que revisessin les propostes que afectaven els seus municipis i que traslladessin les seves conclusions al Departament de Territori i Sostenibilitat per poder-les analitzar.

 

 

En el segon punt de l’ordre del dia del Consell d’Alcaldes, el secretari, Xavier Rodado, va explicar breument les implicacions que comportarà per als ajuntaments la implantació progressiva de les lleis 39/2015, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i 40/2015, de Règim Jurídic del Sector Públic. Entre els canvis més importants, l’any 2018 els ajuntaments hauran de tenir un registre únic electrònic i l’any 2020 la relació amb la ciutadania i amb la resta d’administracions s’haurà de fer també en suport electrònic. Xavier Rodado va dir que aquestes lleis comportaran “no només un canvi mental i administratiu, sinó també inversions importants en programes informàtics per part dels ajuntaments”.

En el torn d’informacions de la Presidència, el president del Consell d’Alcaldes, Francesc Edo, van informar els assistents sobre la presentació per part del Consell Comarcal de l’Alt Penedès del projecte “Penedès 360º” a la convocatòria d’ajuts FEDER de la Unió Europea. En el marc d’aquest projecte, es proposen nombroses inversions repartides per tota la comarca per restaurar patrimoni històrico-cultural, crear i millorar espais museístics, crear noves rutes d’interès turístic i millorar les ja existents i dotar alguns municipis de nous serveis d’interès turístic.

Vilafranca del Penedès, 29 de juliol de 2016
 

Destaquem