Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT PENEDÈS

El dijous 28 de novembre, es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal.

 

La sessió va començar amb la intervenció de la cap de la Unitat de Clients del Consorci Administració Oberta de Catalunya, Marta Arderiu, que va explicar el model d’Administració electrònica que la Generalitat proposa per als ajuntaments de Catalunya. El Consorci AOC ha creat totes les plataformes web gratuïtes i posa totes les eines necessàries per tal que els ajuntaments puguin implantar l’Administració electrònica i complir amb les obligacions legals. En concret, el Consorci proposa que cada ajuntament es doti d’un calendari per implantar la seu electrònica, el registre electrònic, la digitalització de documents, la notificació electrònica, la factura electrònica i la consulta telemàtica de dades entre administracions. A canvi d’aquest esforç d’actualització, Marta Arderiu va destacar l’important estalvi econòmic que comporten aquestes eines i la millora del servei que es pot prestar des dels ajuntaments a la ciutadania.

En el següent punt de l’ordre del dia, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, va presentar la implantació del nou Servei de Gestor Energètic. L’Oficina Tècnica del Consell Comarcal posarà a disposició de tots els ajuntaments de l’Alt Penedès els serveis d’un enginyer industrial que revisarà tots els consums elèctrics d’edificis i d’instal•lacions municipals per tal d’aconsellar el consistori sobre els contractes de subministrament elèctric i per proposar, si cal, sistemes de control, reformes o inversions que puguin comportar un estalvi econòmic a curt o mitjà termini per a l’Ajuntament. Si aquesta experiència funciona satisfactòriament, el Consell Comarcal ampliarà en el futur l’oferta a altres tipus de consums (gas, biomassa, etc.).

Tot seguit, Francesc Olivella va explicar que la Fundació Pro Penedès està redactant el III Pla Estratègic de l’Alt Penedès i va demanar la col•laboració de tots els ajuntaments perquè, en el termini de 15 dies, facin arribar a la Fundació les seves propostes. Cada ajuntament disposa ja d’un esborrany del Pla Estratègic, que té com a objectiu mantenir i augmentar a mitjà termini els llocs de treball de la comarca.

En el següent punt de l’ordre del dia, els alcaldes van ser informats sobre la moció aprovada pel plenari del Consell Comarcal, de rebuig del tancament del converting de l’empresa SCA Hygiene Paper España, SL, al municipi de Mediona, i en suport de les persones afectades per aquest tancament. L’alcalde de Mediona, Servand Casas, va demanar “que es mulli tothom, perquè no podem jugar amb els valors per obtenir majors beneficis”. Casas també va afirmar que “el Parlament de Catalunya s’ha portat molt bé, aprovant una moció en aquest sentit”.

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va explicar que s’havia reunit amb el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, amb representants de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, amb l’ADEG, la UEP, CCOO i la UGT i que havien acordat fer una taula de treball per proposar mesures per captar nous inversors externs i interns que puguin contribuir a dinamitzar els polígons d’activitat econòmica de l’Alt Penedès. En aquesta taula de treball hi participaran també els ajuntaments dels municipis on estan instal•lats majoritàriament aquests polígons: Vilafranca, Sant Sadurní, Santa Margarida i els Monjos, Gelida, Olèrdola, Sant Llorenç d’Hortons, etc. Francesc Olivella també va explicar que havia demanat al conseller Felip Puig de participar en el Pla de Reindustrialització de Catalunya.

El Ple del Consell d’Alcaldes va finalitzar amb les informacions de la Presidència. El president, David Masdeu, va explicar que les obres incloses dins el PUOSC 2010-2011 que no s’hagin adjudicat es podran canviar per un ajut del 50% del seu valor, que es podrà destinar a despesa corrent. També va informar que, durant el mes de desembre, la Diputació convocarà plans d’ocupació que podran demanar els ajuntaments en funció de diferents barems (nombre d’habitants, nombre de persones en atur, renda per càpita municipal, etc.). Per acabar, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella va informar que tots els camins inclosos dins el Pla de Camins presentat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès en el Pla de Concertació de la Diputació de Barcelona han estat aprovats i que es podran executar durant l’any 2014 i principis de 2015.

Vilafranca del Penedès, 4 de desembre de 2013

 

Destaquem