Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CONSTITUÏT EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS DE LA LEGISLATURA 2023-2027

Xavier Lluch repetirà com a president amb els vots a favor de Compromís Municipal i Candidatura de Progrés i el vot en blanc del PP. La resta de grups comarcals van presentar els seus propis candidats: Pol Pagès (ERC) i Alba Mitjans (CUP)

El dissabte 15 de juliol es va celebrar el Ple extraordinari de constitució del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. La mesa d’edat, assistida pel secretari i l’interventor de la corporació, va comprovar les credencials i va llegir el nom dels i les electes, que tot seguit van prometre individualment el càrrec de conseller o consellera comarcal.

Els portaveus de Compromís Municipal, ERC i la CUP van presentar el seu candidat a la Presidència del Consell Comarcal i es va procedir a la votació. Un cop acabada, la mesa va fer el recompte de vots i va proclamar president, amb 20 vots, el candidat Xavier Lluch (Compromís Municipal).

Després d’acceptar el càrrec, va quedar dissolta la mesa d’edat i el nou president va cedir la paraula a cadascun dels portaveus dels grups polítics comarcals perquè expressessin el sentit del seu vot.

El nou president va tancar l’acte amb un parlament en què va afirmar que una de les prioritats del Consell Comarcal és “estar al costat dels ajuntaments, especialment els que tenen menys de 2.000 habitants, respectant l’autonomia municipal. Hem de posar-nos d’acord per tirar endavant projectes que ens afavoreixen a tots, projectes que generin oportunitats, que contribueixin a la reindustrialització, a la transició energètica...”.

Xavier Lluch va enumerar les línies estratègiques per a aquest mandat que just ara comença: la cooperació i l’assistència tècnica als ajuntaments, la promoció econòmica i turística del territori, les iniciatives culturals i esportives, el suport a les persones joves i a la gent gran (dos col·lectius molt afectats per la covid), el reforç a l’acció social en tots els àmbits, la gestió dels serveis educatius delegats pel Departament d’Ensenyament (transport escolar, ajuts de menjadors i menjadors escolars), la continuïtat de l’Escola de Música de l’Alt Penedès, l’acceleració del Pla Territorial Parcial del Penedès, la senyalització de camins rurals, la creació de noves rutes verdes, la transició cap a les energies renovables, la preservació del paisatge i la digitalització de l’Administració local i les PIME de la comarca, entre d’altres”.

Xavier Lluch va declarar que “el seu objectiu personal és estar a l’alçada de la confiança que m’heu donat en aquest plenari”.

Vilafranca del Penedès, 18 de juliol de 2023

Imatges relacionades

Destaquem