Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CURS DE GUIA TURÍSTIC I ENOTURISME

19 persones s’han inscrit en aquest curs que va començar el divendres 3 d’octubre i que té com a objectiu assolir una formació bàsica sobre la realització de visites en espais d’interès cultural o natural en l’àmbit del turisme cultural i l’enoturisme al Penedès.

 

El curs d’introducció al món del “Guia turístic i l’Enoturisme” està organitzat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col•laboració amb l’Institut Municipal de Formació – Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya (EFPEC) i el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès – Enoturisme Penedès.

El Servei Comarcal de Joventut ha decidit organitzar aquesta formació perquè moltes persones joves amb formacions de grau mitjà o superior s’adrecen al Servei per informar-se sobre les possibilitats de seguir formant-se de cara a augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral.

La crisi econòmica ha estimulat el retorn o l’allargament dels estudis i la realització d’activitats de formació complementària. Segons l’informe sobre la “Situació laboral de les persones joves a Catalunya” elaborat per l’Observatori Català de la Joventut, durant el primer trimestre de 2014 el 49,3% dels joves d’entre 16 i 29 anys estaven estudiant.

Tenint en compte que el sector turístic presenta possibilitats reals d’inserció a la comarca, el Servei de Joventut del Consell Comarcal ha organitzat aquesta primera formació en col•laboració amb la resta d’organismes implicats.

El curs té una durada de 28 hores lectives, la formació anirà a càrrec de l’empresa vilafranquina Tríade de Serveis Culturals i s’impartirà durant el mes d’octubre a l’aula de formació del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès. Els alumnes que superin la formació rebran un diploma expedit per l’Institut Municipal de Formació – Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya.

Durant l’acte de presentació, la regidora d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Josep Tuyà, va dir als alumnes “sou la primera fornada, la primera promoció del futur mòdul d’Enoturisme de l’Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya. També va parlar de la vocació de l’Escola d’integrar tots els sectors en el projecte i d’oferir formació tant per als futurs treballadors com per a les empreses del sector.

Santi Soler, president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i conseller de Promoció del Territori del Consell Comarcal, va afirmar que “Abans no teníem la tècnica (per fer vins de qualitat); ara no tenim els guies. (...) En el passat mai no ens havíem plantejar ser una destinació turística; ara ens plantegem la formació per poder comercialitzar l’oferta turística”. Soler va encoratjar els alumnes a ser “uns bons ambaixadors, la cara amable del Penedès al món”.

Vilafranca del Penedès, 6 d’octubre de 2014
 

Destaquem