Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CURS DE TURISME I PATRIMONI LOCAL PER A TÈCNICS DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL

Avui divendres, dia 3 d’octubre, ha començat un curs sobre “Turisme i patrimoni local” organitzat pel Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona, en col•laboració amb les conselleries de Cultura dels consells comarcals de l’Alt Penedès, el Berguedà i Osona.

 

El curs s’impartirà durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, a Barcelona, Berga, Vic i Vilafranca del Penedès (en aquest darrer cas, a l’aula de formació del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès).

Està adreçat a tècnics i regidors de cultura, patrimoni, turisme i promoció econòmica dels ajuntaments de petits i mitjans municipis de la província de Barcelona i l’imparteixen tècnics de la Fundació Cedricat.

L’objectiu és donar eines als tècnics i regidors perquè trobin solucions imaginatives que els ajudin a posar en valor els recursos patrimonials locals (naturals, culturals, gastronòmics, etnològics, industrials, històrics, artesans, etc.) i aconseguir així que aquests recursos esdevinguin un recurs turístic per al municipi.

A més de les 20h de formació teòrica, els alumnes d’aquest curs hauran de fer un projecte d’activació d’un element patrimonial local, que serà tutoritzat a distància i que s’exposarà durant la darrera sessió de formació.

Raimon Gusi, conseller de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, ha inaugurat el curs a Vilafranca posant èmfasi en la idea que “un recurs no és un producte... a Catalunya i a l’Alt Penedès tenim molts recursos culturals que no s’han desenvolupat com a productes turístics, per tant hi ha molta feina a fer”. Gusi ha donat dades sobre turisme cultural a Catalunya per il•lustrar el potencial d’aquest sector en creixement: dóna feina a 8.000 persones, l’any 2013 va portar 4,13 milions de turistes i representa un 20% del total del sector turístic català.

Vilafranca del Penedès, 3 d’octubre de 2014
 

Destaquem