Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

DES DEL SERVEI D’ATENCIÓ A LES DONES DEL CONSELL COMARCAL ES CONTINUA ACTUANT CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Des de totes les administracions s’està treballant perquè la situació de confinament no es converteixi en un escenari d’impunitat per a les agressions masclistes

El confinament obligatori que ha derivat de l’estat d’alarma decretat pel govern central fruit de la pandèmia del COVID 19 ha trasbalsat la vida de la població de manera general, i de manera específica, la vida de les dones que pateixen violència a la llar. Un dels impactes de gènere que està tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor.

Habitualment, des dels Serveis Socials bàsics i especialitzats es duu a terme un treball de detecció d’aquests casos per poder actuar al més aviat possible. En aquests moment, la tasca més important és la difondre els telèfons d’atenció a les dones i de conscienciar la ciutadania que la lluita contra les violències masclistes és més que mai una responsabilitat col·lectiva.

Les violències masclistes són un delicte públic, i és responsabilitat de tothom aturar-les. Si sospiteu que alguna dona i/o criatura del vostre voltant està patint violència, truqueu al telèfon gratuït 112.

Si ets víctima d’algun tipus de violència masclista, truca al telèfon gratuït 900 900 120, t’atendran confidencialment les 24h al dia els 365 dies l’any.

Vilafranca del Penedès, 24 de març de 2020

Destaquem