Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

DIA EUROPEU DE LA MEDIACIÓ

La mediació de l’Oficina Comarcal de Consum es consolida a la comarca

Amb motiu del Dia Europeu de la Mediació, 21 de gener, l’Oficina Comarcal de Consum de l’Alt Penedès presenta els resultats de les mediacions que ha gestionat durant l’any 2022.

El sector empresarial accepta la mediació de l’Oficina Comarcal de Consum en el 82 % de casos

L’any 2022 s’han gestionat i finalitzat 289 mediacions en consum i només en 52 casos (18%) l’empresa no va acceptar aquesta via alternativa de resolució de conflictes. Per tant, el 82% dels conflictes es van poder cursar a través de la mediació de l’Oficina Comarcal de Consum, un procediment gratuït, voluntari, àgil, imparcial i eficaç  que permet que les parts arribin a un acord per elles mateixes, sense haver de recórrer a la via judicial.

El 60% de les mediacions en consum ha finalitzat amb acord entre les parts

De les 289 mediacions en consum gestionades, 173 han finalitzat amb acord entre les parts, és a dir, el 60%; el mateix percentatge que l’any anterior.

El 20% dels casos (57) han finalitzat sense acord i s’han derivat a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, a altres organismes competents o a la via judicial.

El 2% restant de les mediacions s’ha arxivat per desistiment de la part reclamant.

Aquestes dades reflecteixen la forta implantació a la comarca de la mediació en consum com a mètode de resolució de conflictes entre les persones consumidores i el sector empresarial, i encoratja l’Oficina Comarcal de Consum a continuar potenciant els mecanismes ADR per aconseguir ciutadans empoderats en la gestió dels seus conflictes i empreses més responsables.

Per a més informació, podeu contactar amb l’Oficina Comarcal de Consum (C/ d’Hermenegild Clascar, 1-3, Vilafranca del Penedès, tel. 938900000, consum@ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 20 de gener de 2023

Imatges relacionades

Destaquem