Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EINES PER FINANÇAR PROJECTES D’R+D I INNOVACIÓ PER A LES EMPRESES

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb l’ADEPG i la UEP, organitza una jornada per presentar diferents recursos adreçats a les PIME que duguin a terme projectes de recerca i innovació.

 

 

 

La jornada es farà a la sala d’actes del Consell Comarcal, el dijous 26 de maig, de 9 a 12h, i constarà de tres presentacions i un torn d’entrevistes a càrrec de tècnics d’Acció, l’Agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.

La primera presentació servirà per explicar l’SME Instrument (Small and Medium-size Enterprises Instrument), una eina emmarcada dins el programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea que finança projectes de recerca i innovació. L’SME Instrument ofereix subvencions a fons perdut a les PIME amb projectes innovadors de gran impacte i amb un alt potencial de creixement internacional. Compta amb un pressupost de 3.000M € per al període 2014-2020, repartit en convocatòries periòdiques que s’obren cada tres mesos aproximadament.

La segona presentació tractarà sobre els incentius fiscals a la innovació: les diferents tipologies de les deduccions en l'impost de societats per a la realització de projectes d’R+D i innovació tecnològica i com s’aplica cadascuna d’aquestes deduccions.

La tercera presentació de la jornada serà sobre les diferents modalitats d’ajut per als projectes de Doctorat Industrial. El Pla de doctorats industrials finança la contractació d’investigadors, per part de les empreses, per desenvolupar projectes d’R+D.

En acabar les tres presentacions, els assistents que ho vulguin podran fer entrevistes personalitzades amb els ponents de la jornada per ampliar o preguntar els aspectes que siguin del seu interès.

L’assistència és gratuïta, però les places són limitades, per la qual cosa cal inscriure’s prèviament a través del web d’ACCIÓ:
http://accio.gencat.cat/cat/agenda-activitats/actes/2016/05/eines-financar-projecte-rd-vilafranca.jsp

Vilafranca del Penedès, 19 de maig de 2016
 

Destaquem