Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL 60% DE LES MEDIACIONS EN CONSUM DE L’OFICINA COMARCAL DE CONSUM FINALITZEN AMB ACORD ENTRE LES PARTS

Amb motiu de la celebració avui, 21 de gener, del Dia Europeu de la Mediació, l’Oficina Comarcal de Consum del Consell Comarcal de l’Alt Penedès presenta els resultats de les mediacions gestionades durant l’any 2021 entre persones consumidores i empreses o professionals.

L’any 2021 s’han gestionat i finalitzat 447 mediacions en consum, un 49 % més que l’any anterior; un exemple clar que la mediació s’està implantant a la comarca com la via alternativa per a la resolució de conflictes en matèria de consum.

De les 447 mediacions finalitzades, 270 s’han tancat amb acord entre les parts (és a dir, el 60%). Les empreses no han acceptat la proposta de mediació de l’Oficina Comarcal de Consum en el 21 % de casos (92 expedients).

Les mediacions finalitzades sense acord representen el 18% de casos (79 expedients); d’aquests, 10 expedients es van traslladar a l’arbitratge de consum i 2 a altres organismes competents. Un 1% de les mediacions es va tancar per desistiment del reclamant o per altres motius.

Es pot demanar cita prèvia amb l’Oficina Comarcal de Consum a través de la web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès o trucant al telèfon 93 890 0 0 00.

Vilafranca del Penedès, 21 de gener de 2022

Imatges relacionades

Destaquem