Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL A FAVOR DE LA CREU DE SANT JORDI PER A LA CORAL ARTESANS DE GELIDA

El plenari comarcal també va aprovar una modificació de pressupost per incorporar subvencions de la Generalitat i la Diputació

El dijous 12 de maig es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es va presentar una proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda: l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit número 5 del pressupost del Consell Comarcal de 2022.

Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que el volum total de la modificació eren 385.000 €, la major part dels quals es finançaven amb subvencions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona i que es destinaven a suplementar partides com els casals d’estiu i espais d’acollida per a infants de 0 a 14 anys, el programa d’inserció laboral “Treball i Formació”, les despeses de personal de Serveis Socials, el manteniment de la Xarxa de sensors a la vinya del projecte Life Clinomics, la redacció de plans de Protecció Civil municipals i la difusió dels objectius de l’Agenda 2030.

La modificació del pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Tot seguit es va portar a aprovació la proposta d’adhesió a la sol·licitud de concessió de la Creu de Sant Jordi a la Coral Artesans de Gelida, amb motiu dels 125 anys de la seva creació. Antoni Romeu, conseller comarcal de Cultura, va explicar que la Coral va haver de canviar de nom durant molts anys per causa de la repressió franquista (per la connotació de “coral obrera”) i que, malgrat les vicissituds, la coral s’ha mantingut, s’ha revitalitzat en els darrers anys i enguany ha recuperat el nom fundacional com a homenatge als seus primers cantaires.

Aquesta proposta va ser defensada per consellers i conselleres de tots els grups i es va aprovar per unanimitat.

La sessió del Ple va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 14 de juny de 2022

Destaquem