Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL APROVA EL CONVENI PER A L’IMPULS DE LES POLÍTIQUES D’IGUALTAT I FEMINISMES

El plenari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va aprovar una moció en defensa de la crema de restes vegetals als camps de conreu

El dijous 14 d’octubre es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior es va debatre una proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda: l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit número 8 del pressupost del Consell Comarcal de 2022.

Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que el volum total de la modificació de crèdit eren 566.818 € i que responia a nous ingressos provinents de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de la comarca.

Aquests nous recursos es destinaran a pagar els ajuts individuals de menjador no obligatori (que s’atorguen als alumnes en funció de criteris socioeconòmics), a finançar obres del projecte FEDER Penedès 360º a Vilobí del Penedès i Olesa de Bonesvalls, a la contractació d’empreses que presten serveis en matèria de Joventut, a l’ampliació del personal de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència en situació de risc, i a l’organització de plans d’ocupació, entre altres.

La modificació del pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Dins l’Àrea d’Atenció a les Persones, es va portar a aprovació el conveni amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat per a l’impuls de les polítiques de promoció de la igualtat i els feminismes per al període 2022-2025.

Jordi Ferrer, president de l’Àrea, va explicar que el conveni va acompanyat del corresponent finançament anual i que permetrà al Consell Comarcal treballar en 3 eixos: el desplegament de la xarxa del Servei d’Atenció Integral LGBTI+, l’atenció i la resposta integral per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles, i la primera acollida de les persones refugiades i desplaçades.

El conveni es va aprovar per unanimitat.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Tot seguit el grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, a través de la consellera Anto Admetlla, va defensar una moció en defensa de la crema de restes vegetals als camps de conreu.

La moció respon a la prohibició derivada del compliment de la “Ley de residuos y suelos contaminados para una economia circular” aprovada al Congrés dels Diputats el desembre de 2021. Admetlla  va dir que l’article que fa referència a la crema de restes vegetals agràries als camps de conreu “ha estat redactat des d’un despatx” i va afirmar que “hem de donar solucions reals, no maldecaps a la pagesia, que és un sector molt castigat. Amb aquesta llei, els agricultors han d’assumir les despeses de portar aquests residus a les plantes de reciclatge i això és inviable. Paradoxalment, deixar aquestes restes al camp pot provocar incendis i plagues”.

Tot i que en el moment de presentar la moció ja s’havia anunciat la modificació de la llei, i tot i que temporalment es poden sol·licitar permisos excepcionals de crema a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, es va considerar oportú votar-la al plenari comarcal per insistir davant el Govern espanyol.

La moció es va aprovar per unanimitat.

La sessió del Ple va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 17 d’octubre de 2022

 

Imatges relacionades

Destaquem