Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL APROVA LA DECLARACIÓ DE “BÉ CULTURAL D’INTERÈS LOCAL” PER AL FORN DE PA DE CASTELLET

Tots els grups comarcals van donar suport a la proposta de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal d’atorgar aquesta figura de protecció patrimonial a l’antic forn de pa de llenya per tal que en el futur no pugui ser destruït i perquè pugui ser objecte de catalogació i estudi per part dels historiadors

 

El dijous 13 de novembre es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, va començar la discussió de les dues propostes de l’Àrea d’Economia i Hisenda: la modificació de l’ordenança fiscal que regula el preus públics de les activitats i serveis de Joventut i un expedient de modificació de crèdit. Ferran Planas, president de l’Àrea, va explicar que els preus no només no han patit cap increment respecte de l’any anterior sinó que s’han afegit un seguit de descomptes en la matriculació d’alguns cursos i activitats per als joves amb discapacitat (33% de descompte), els joves que no tinguin prestació d’atuir (20%) i els joves amb carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona (5%). Aquesta proposta es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC i PP i amb l’abstenció de la CUP i ICV.

Pel que fa a l’expedient de modificació de crèdit, Ferran Planas va explicar que calia incorporar majors ingressos aportats per la Generalitat per dur a terme la gestió dels centres oberts de Mediona, Sant Quintí de Mediona i Sant Sadurní d’Anoia; el centre obert d’estiu de Sant Quintí de Mediona i els programes d’atenció social i educativa per a infants i adolescents en situació de risc a Gelida, Pontons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Martí Sarroca i Torrelles de Foix. També es van incorporar majors ingressos provinents de la Diputació de Barcelona per executar les obres d’arranjament dels camins de Cal Salines i la Carrerada. Les propostes de l’Àrea d’Economia i Hisenda es van aprovar amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC, PP i CUP i amb l’abstenció d’ICV i la CUP.

Dins l’Àrea de Plans Transversals, es va donar compte de dos acords de la Junta de Govern sobre la modificació dels contractes de gestió i monitoratge del servei de transport escolar a centres d’ensenyament de la comarca durant el curs escolar 2014-2015. El conseller d’Ensenyament, Jordi Bosch, va explicar que a l’inici del curs escolar cal ajustar els contractes en funció de les parades d’autobús escolar que es creen o se suprimeixen en funció del nombre d’alumnes inscrits al servei de transport escolar. Enguany, la posada en funcionament de l’Institut de la Girada ha fet especialment necessari ampliar 5 rutes amb parades d’anada i tornada.

Dins aquesta mateixa àrea, es va portar a aprovació la declaració com a bé cultural d’interès local de l’antic forn de pa de Castellet, a petició de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal. El president de l’àrea, Raimon Gusi, va explicar que el forn de maó refractari va ser construït per l’empresa Talleres Balart, amb seu a Sabadell, especialitzada en la fabricació d’equips per a la indústria de la panificació que van tenir una àmplia difusió a tot el territori de Catalunya i l’Estat espanyol. El forn de llenya i la pastera que hi ha al costat són un element d’aqueologia industrial amb gran valor educatiu perquè ens ensenyen una forma de fabricació del pa gairebé desconeguda en l’actualitat. Aquest punt va rebre el suport de tots els grups comarcals.

Un cop finalitzades les propostes de les diferents àrees i dins la fase de control, la secretària va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Per acabar, dins el torn d’informacions de la Presidència, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va explicar que la setmana passada va començar la primera fase de la instal•lació de la nova senyalització turística acordada amb la Generalitat i que properament s’iniciaran els tràmits per poder dur a terme les obres d’arranjament dels camins de Cal Salines i la Carrerada i es començaran a executar les obres incloses dins el programa de manteniment de camins 2014 del Consell Comarcal.

Vilafranca del Penedès, 14 de novembre de 2014

 

Destaquem