Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL APROVA UNA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL EN RECORD DE LA CONSELLERA MÒNICA HILL

El Ple del Consell Comarcal també va aprovar la declaració com a BCIL de les restes arqueològiques d’un celler dels s. XVII-XIX a Sant Pere de Riudebitlles

El dijous 20 de maig es va celebrar Ple extraordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. La sessió va començar amb la lectura, per part del president, Xavier Lluch, d’una declaració institucional en record de la consellera comarcal Mònica Hill Giménez i de condolença per la seva mort.

Xavier Lluch va definir Hill com “una persona que va honorar la política” i va afegir que “falten moltes Mòniques que intentin que aquesta societat millori... Moltes gràcies per la feina que has fet. Et recordarem sempre.”

(llegiu aquí la declaració institucional)

Mònica Hill era consellera i presidenta del grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya des de l’inici del mandat 2019-2023.  El portaveu del seu grup, Pol Pagès, va agrair les mostres de respecte, condol i suport rebudes, iva recordar Mònica Hill com “una activista, lluitadora, i que defensava un Penedès verd, una societat justa i un país lliure”.

Isaac Ruana, portaveu de la CUP, va afirmar “hem compartit espais polítics en moltíssimes ocasions i hem tingut la sort de gaudir dels seus coneixements en l’àmbit ambiental i polític”.

Francisco Romero, portaveu del PSC-CP, la va recordar com “una persona compromesa amb el medi ambient i l’àmbit social, que va dedicar el seu temps i les seves energies a defensar el que pensava”.

Jordi Torné, va qualificar Mònica Hill com a “eficaç, amb molta força... ha demostrat que tenia energies, idees, motivacions. Ens ha sabut greu no poder-la conèixer més perquè ara les sessions són telemàtiques”.

Després d’aquest petit homenatge, el plenari va continuar amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, i va començar la lectura de la proposta única de l’Àrea de Plans Transversals: l’aprovació de la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de les restes d’un celler dels segles XVII-XIX al nucli antic de Sant Pere de Riudebitlles.

Antoni Romeu, conseller comarcal de Cultura, va recordar que el Consell Comarcal té la competència de declaració de BCIL per als municipis de menys de 5.000 habitants, però actua sempre a petició dels ajuntaments. “Aquest celler s’ha descobert en els darrers mesos i es vol completar en futures campanyes d’excavació. L’Ajuntament vol museïtzar aquest conjunt i el BCIL és una mecanisme per defensar el patrimoni històric”.

Isaac Ruana, conseller comarcal i regidor de Sant Pere de Riudebitlles, explicar que “les troballes sorgeixen d’unes obres d’adequació del barri. (...) Són dignes de veure i seran una cirereta per a un barri que té una presència medieval, amb poques entrades i sortides”.

La proposta de BCIL es va aprovar per unanimitat.

Un cop finalitzades les propostes d’acord de l’ordre del dia i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

En el torn d’informacions de la Presidència, Xavier Lluch va informar que de moment s’han tramitat 2.272 sol·licituds d’ajuts de menjadors escolars, de les quals el 69% han estat telemàtiques:, “anem cap a aquest camí”.

També va informar que en Junta de Portaveus s’havia acordat donar suport a la “Declaració contra la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia” aprovada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat amb motiu de la celebració, el dia 17 de maig, del dia internacional contra l’homofòbia.

(llegiu aquí la Declaració)

Vilafranca del Penedès, 21 de maig de 2021

 

Fitxers relacionats

Imatges relacionades

Destaquem