Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT AL REFERÈNDUM I AL PROCÉS CONSTITUENT

El Ple va aprovar també una moció en record de Rossend Montané, que va ser alcalde d’Olèrdola i conseller comarcal, en el 25è aniversari de la seva mort.

 

El dijous 13 d’octubre es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior i després que el secretari donés compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern, es va debatre la proposta d’aprovació de l’addenda 2016 del conveni d’encàrrec de gestió existent entre el Consell Comarcal i l’Agència Catalana del Consum.

 

 

D’acord amb el contingut de l’addenda, el Consell Comarcal rebrà 31.000 € per poder finançar el funcionament de l’Oficina Comarcal d’Informació als Consumidors durant l’any 2016. L’Oficina duu a terme per al territori de l’Alt Penedès les funcions de l’Agència Catalana del Consum i de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya i atén persones de tots els municipis de la comarca (excepte Vilafranca, que té Oficina pròpia). La proposta d’aprovació de l’addenda va ser aprovada per unanimitat de tots els grups.

A continuació, es va debatre una primera moció presentada pel grup comarcal de CiU, a la qual es va adherir el PSC, en record de Rossend Montané. Montané va ser conseller comarcal des de la constitució de l’ens l’any 1988, fins al dia de la seva mort l’any 1991, que es va produir en circumstàncies tràgiques. La moció repassava els projectes i els fets concrets que va dur a terme en defensa del medi ambient de l’Alt Penedès i que van ser expressió del seu gran amor per la natura. La moció es va aprovar per unanimitat.

La segona moció la presentava el grup comarcal de la CUP-PA i tenia com a objecte donar suport al col·lectiu “SOM27 i més”, les 27 persones que han rebut una petició de presó i de demandes econòmiques per part del Ministeri Fiscal com a conseqüència de la seva participació en la tancada al Rectorat de la UAB l’any 2013 per demanar el compliment de les mocions aprovades pel Claustre de la Comunitat Universitària. Van votar a favor de la moció els consellers i les conselleres de la CUP-PA i d’ERC, es van abstenir el PSC-CP i Entesa i hi van votar en contra CiU i el PP, per la qual cosa no va prosperar.

La tercera presentada manifestava el compromís del Consell Comarcal de continuar oferint suport de diverses maneres a l’organització de “La Marató de TV3”. Els portaveus dels diferents grups van destacar aspectes com la singularitat de la Marató, el fet que sigui una iniciativa sorgida de la TV pública, la pervivència en el temps (25 anys), la participació activa per part de les entitats de l’Alt Penedès, la necessitat de complementar la inversió en I+D en matèria de Salut amb majors recursos públics i el benefici per a les persones i el país que ha comportat al llarg dels anys. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

La quarta i última moció va ser presentada pel grup d’ERC a darrera hora (els grups no l’havien pogut treballar prèviament) i expressava el recolzament de la corporació a la celebració d’un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya en els termes aprovats pel Parlament; alhora que manifestava la voluntat de promoure la participació de la societat civil en el debat constituent de la futura República catalana. Hi van votar a favor ERC i CiU; es van abstenir la CUP-PA i Entesa i hi van votar en contra el PSC-CP i el PP.

En acabar el debat de les mocions i en el següent punt de l’ordre del dia, es va prendre coneixement de la renúncia al càrrec de consellera comarcal de la representant de la CUP-PA Carlota Carbó.

El ple va finalitzar amb el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 19 d’octubre de 2016
 

Destaquem