Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS APROVA UNA MOCIÓ EN RESPOSTA A LA SENTÈNCIA DEL SUPREM I DEMANA LA LLIBERTAT DELS PRESOS

Avui dijous 17 d’octubre, s’ha celebrat un Ple extraordinari al Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb únic punt de l’ordre del dia: la moció en resposta a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista

Després d’aprovar per unanimitat la urgència de la sessió, el portaveu del grup de Junts x Catalunya, Jordi Torné, ha llegit la moció.

Entre d’altres, la moció reclama “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data”.

També mostra l’adhesió del Consell Comarcal de l’Alt Penedès “ a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional, i convida la ciutadania de la comarca a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats”.

En el torn d’intervencions dels grups comarcals, Anna Enjuanes, portaveu del grup En Comú Guanyem Penedès, ha dit que “només amb la llibertat de totes els presos i preses polítiques podem obrir una etapa de desbloqueig. L’amnistia és l’única via com a solució. (...) Volem demanar a tots els partits que dialoguin i cerquin solucions inclusives que cohesionin la societat del nostre país. Rebutgem aquesta sentència injusta que genera un precedent inacceptable i donem suport a totes les mobilitzacions pacífiques i transversals”.

Francisco Romero, portaveu del Grup Comarcal Socialista, ha dit que “no ens agrada la tipificació del delicte i la seva conseqüència. Per a nosaltres és el resultat d’una decisió unilateral que va comportar una judicialització. (...) La moció recull un model d’incardinació Catalunya-Espanya que no és el nostre i molts altres temes. (...) Però el tema de fons, la sentència, ens anima a no fer un vot en contra”.

Pol Pagès, portaveu del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha dit que “l’Estat ha passat d’afusellar, a tancar a la presó, els líders polítics” (en referència al president Companys). Fa dos anys, el PP ens amenaçava i reprimia amb el 155. Dos anys després és el PSOE, amb el 155 i la Llei de Seguretat Nacional” (...) Aquesta sentència no ho aconseguirà (escarmentar l’independentisme), sinó que aconseguirà que estiguem més orgullosos del que vam fer, més contents d’haver-ho fet i que ho tornarem a repetir”.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, en nom del grup comarcal de Junts per Catalunya, ha dit que “La Fiscalia volia una condemna per rebel·lió i s’ha hagut de conformar amb una condemna per sedició, perquè no ha pogut demostrar que hi hagi hagut violència (...) Estem davant d’una sentència històrica, que condemna a 100 anys de presó els màxims representants polítics de Catalunya per intentar millorar la vida dels ciutadans. (...) L’objectiu era escapçar la cúpula de l’independentisme. No sabem quina és la solució, però vindrà sempre del diàleg, no de posar gent a la presó. (...) Espero que les properes eleccions i la campanya electoral no facin més mal a la societat i que puguem dialogar”.

La moció s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups comarcals de Junts, ERC i ECGP. Els consellers del grup comarcal del PSC-CP no han votat i les conselleres i el conseller de la CUP no eren presents al plenari perquè la seva prioritat era assistir a les mobilitzacions que hi ha arreu del territori.

Vilafranca del Penedès, 17 d’octubre de 2019

Fitxers relacionats

Imatges relacionades

Destaquem