Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA L’ÚLTIM PLE DE LA LEGISLATURA 2019-2023

En el plenari es va donar compte de l’adjudicació del contracte per a la museïtzació del Centre d’Interpretació del Parc dels Talls de Vilobí del Penedès

El dijous 8 de juny es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es va presentar una proposta única de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat: donar compte de l’adjudicació del contracte de subministrament i serveis per a la museïtzació del Centre d’Interpretació del Parc dels Talls de Vilobí del Penedès, actuació inclosa dins l’operació “Penedès 360º” cofinançada pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020, eix prioritari 6.

La museïtzació del centre de benvinguda, situat a la planta baixa de l’edifici de Cal Boter, facilitarà la comprensió del paisatge cultural del municipi de Vilobí generat per l’explotació del guix i la comprensió de l’espai natural del Parc dels Talls, que és de gran interès geològic, ecològic i paisatgístic.

A continuació es van debatre dues propostes de l’Àrea d’Economia i Hisenda. La primera, l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit núm. 6 del pressupost de 2023.

Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que calia incorporar al pressupost majors ingressos per un import de 38.291 €, provinents bàsicament de transferències de la Diputació i els ajuntaments, i que es destinaran al projecte “Xarxa de sensors d’humitat a la vinya de l’Observatori del Paisatge de l’Alt Penedès”, al programa d’inserció laboral “Treball i Formació”, al “Recull d’activitats de suport al teixit empresarial”, a l’Escola de Música de l’Alt Penedès, al Torneig Comarcal de Futbol 7 i a diferents serveis de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès.

La modificació del pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

La segona proposta de l’Àrea era l’aprovació de l’autorització de compatibilitat d’un treballador del Consell Comarcal i es va aprovar per unanimitat.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

En el torn d’informacions de la Presidència, Xavier Lluch va informar sobre la reunió mantinguda el 2 de juny a la Generalitat sobre la MAT (línia de molt alta tensió). La Generalitat ha informat desfavorablement;  per tant, no és dona una condició necessària per construir aquesta infraestructura que ha estat tant contestada des del territori.

Després del torn de precs i preguntes, els portaveus de Junts x Catalunya, Jordi Torné; el PSC-CP, Francisco Romero, i el mateix president, Xavier Lluch; van dir unes paraules per tancar el darrer Ple de la legislatura. Tots van coincidir que ha estat una legislatura marcada tristament per la covid-19 i per la mort de 2 consellers en actiu (Rafael Berlanga i Mònica Hill), però alhora van agrair els 4 anys de relació educada i amistosa entre tots els consellers i conselleres comarcals, una circumstància que ha afavorit que es pogués fer una bona feina.

Vilafranca del Penedès, 13 de juny de 2023

 

Imatges relacionades

Destaquem