Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA LA SEVA TROBADA ANUAL AMB LA GENT GRAN

El dijous 2 de juliol es va celebrar a Sant Pere de Riudebitlles la XVII MostrActiva de la Gent Gran de l’Alt Penedès, que organitza anualment el Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, amb el suport del Servei de Benestar Social del Consell Comarcal i de l’ajuntament i el casal de gent gran amfitrions.

 

La celebració va començar amb una visita a la Mostra d’Activitats Lliures dels Casals de Gent Gran de l’Alt Penedès (MostrActiva) i l’exposició del 8è concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”, instal·lades a les Escoles Velles de Sant Pere de Riudebitlles. En aquesta edició de la MostrActiva, hi van participar 28 casals i associacions de gent gran de l’Alt Penedès i s’hi van exposar més de 100 peces realitzades pels assistents als tallers de manualitats d’aquests casals i associacions.

Després de visitar les exposicions, els més de 400 assistents es van traslladar al Centre Cívic de Sant Pere de Riudebitlles, on es van fer públics els noms dels guanyadors del concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”, que enguany estava dedicat a les creus de terme de l’Alt Penedès. Els premis van ser lliurats pel president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; per l’alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, Rosa M. Esteve, i pel regidor de Serveis Socials de Sant Pere de Riudebitlles, Isaac Ruana, i van recaure en Bernardino Martín, de Sant Sadurní d’Anoia (1r premi), Josep M. Vives, de Guardiola de Font-rubí (2n premi), i M. Rosa Ferré, de Vilafranca del Penedès (3r premi).

La trobada va continuar amb el lliurament de recordatoris als representants dels casals i les associacions de gent gran participants a la MostrActiva 2015. El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; l’alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, Rosa M. Esteve; el regidor de Serveis Socials de Sant Pere de Riudebitlles, i la representant de la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, Pilar Bayó, els van lliurar els recordatoris i van felicitar els alumnes dels tallers de manualitats per la qualitat dels treballs exposats.

Després del lliurament de premis i recordatoris, es van homenatjar les “Persones Grans amb Mèrit 2015”, un reconeixement creat pel Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès per distingir les persones grans de la comarca que tenen una especial trajectòria vital i una major participació en tasques de voluntariat social o cultural. Enguany, els casals i les associacions van fer arribar les seves propostes al Consell Comarcal, i la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran va escollir 3 persones entre tots els candidats proposats: Alfons Creixell, del Casal Municipal de la Gent Gran de Sant Pere de Riudebitlles; Madrona Tutusaus, de l’Associació de la Gent Gran de Font-rubí, i Ramon Cabré, del Casal de la Gent Gran de la Ràpita.

Tot seguit van començar les actuacions que van ser molt aplaudides: una desfilada de models de peces de roba artesanes, a càrrec d’un grup de veïns de Sant Pere, i una cantada de cançons, a càrrec de la Coral Sant Jordi del Casal Municipal de la Gent Gran de Sant Pere de Riudebitlles. La trobada va acabar amb un refrigeri ofert per l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles en col·laboració amb els voluntaris del Casal Municipal de Gent Gran.

Vilafranca del Penedès, 6 de juliol de 2015

 

Destaquem