Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA LA SEVA TROBADA ANUAL AMB LA GENT GRAN

El dijous 30 de juny es va celebrar al Pla del Penedès la XVIII MostrActiva de la Gent Gran de l’Alt Penedès, que organitza anualment el Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, amb el suport del Servei de Benestar Social del Consell Comarcal i de l’ajuntament i el casal de gent gran amfitrions.

 

La celebració va començar amb una visita a la Mostra d’Activitats Lliures dels Casals de Gent Gran de l’Alt Penedès (MostrActiva) i l’exposició del 9è concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”, instal·lades al Centre Cívic del Pla del Penedès. En aquesta edició de la MostrActiva, hi van participar 27 casals i associacions de gent gran de l’Alt Penedès i s’hi van exposar més de 100 peces realitzades pels assistents als tallers de manualitats d’aquests casals i associacions.

 

 

 

Després de visitar les exposicions, els prop de 400 assistents es van traslladar a la pista esportiva del Pla, on es van fer públics els noms dels guanyadors del concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”, que enguany estava dedicat al tema “Gent gran de l’Alt Penedès”. Els premis van ser lliurats per l’alcalde del Pla del Penedès, Santi Soler; pel vicepresident del Consell Comarcal i president de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Jordi Bosch; pel conseller comarcal de la Gent Gran, Llorenç Ros, i per la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament del Pla, Vanessa Gascó, i van recaure en Mario Ventosa, de Castellet i la Gornal (1r premi); Maria Roig, de Pontons (2n premi), i Jordi Vilà, de Sant Sadurní d’Anoia (3r premi).

Després es van lliurar els premis del 1r concurs literari “Lletres des de l’experiència”, que van guanyar Núria Albà, de Pacs del Penedès, en la categoria de prosa, i Madrona Tutusaus, de Font-rubí, en la categoria de poesia.

 

 

 

La trobada va continuar amb el lliurament de recordatoris als representants dels casals i les associacions de gent gran participants a la MostrActiva 2016. El representants del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Jordi Bosch i Llorenç Ros; els representants de l’Ajuntament del Pla del Penedès, Santi Soler i Vanessa Gascó, i la representant de la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, Pilar Bayó, els van lliurar els recordatoris i van felicitar els alumnes dels tallers de manualitats per la qualitat dels treballs exposats.

 

 

 

Després del lliurament de premis i recordatoris, es van homenatjar les “Persones Grans amb Mèrit 2016”, un reconeixement creat pel Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès per distingir les persones grans de la comarca que tenen una especial trajectòria vital i una major participació en tasques de voluntariat social o cultural. Els casals i les associacions havien fet arribar prèviament les seves propostes al Consell Comarcal, i la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran havia escollit 3 persones entre totes les persones proposades: Rosa Queraltó, de l’Associació de Gent Gran i Pensionistes del Pla del Penedès; M. Neus Andreu, de l’Associació de Jubilats de Sant Sadurní–Espai Caixa, i M. del Carme Llurba, de l’Associació de Jubilats El Pilar de Vuit. Excepcionalment, enguany la Junta Permanent va voler distingir una 4a persona per rebre la distinció de “Persona Gran amb Mèrit”, Ricard Serra, de Sant Quintí de Mediona.

 

 

 

Tot seguit va començar l’actuació de diferents grups d’infants i joves de l’Esbart Dansaire del Pla del Penedès. La trobada va acabar amb un refrigeri ofert per l’Ajuntament en col·laboració amb els voluntaris del Casal de la Gent Gran del Pla del Penedès.

Vilafranca del Penedès, 4 de juliol de 2016

 

Destaquem