Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA LA SEVA TROBADA ANUAL AMB LA GENT GRAN

El dijous 29 de juny es va celebrar a Sant Cugat Sesgarrigues la XIX MostrActiva de la Gent Gran de l’Alt Penedès, que organitza anualment el Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, amb el suport del Servei de Benestar Social del Consell Comarcal i de l’ajuntament i el casal de gent gran amfitrions.

 

La celebració va començar amb una visita a la Mostra d’Activitats Lliures dels Casals de Gent Gran de l’Alt Penedès (MostrActiva) i l’exposició del 10è concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”, instal·lades al Centre Cívic de Sant Cugat Sesgarrigues. En aquesta edició de la MostrActiva, hi van participar 27 casals i associacions de gent gran de l’Alt Penedès i s’hi van exposar més de 100 peces realitzades pels assistents als tallers de manualitats d’aquests casals i associacions.

 

 

Després de visitar les exposicions, els prop de 340 assistents es van traslladar a la pista poliesportiva esportiva de Sant Cugat, on es van fer públics els noms dels guanyadors del concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”, que enguany estava dedicat al tema “Les festes populars de l’Alt Penedès”. Els premis van ser lliurats per l’alcaldessa de Sant Cugat Sesgarrigues, Montserrat Albet; pel vicepresident del Consell Comarcal i president de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Jordi Bosch, i pel president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, i van recaure en Joan Tort, de Vilafranca del Penedès (1r premi); M. Àngela Martí, de Castellet i la Gornal (2n premi), i Maria Marsal, de la Granada (3r premi).

 

 

La trobada va continuar amb el lliurament de recordatoris als representants dels casals i les associacions de gent gran participants a la MostrActiva 2017. El representants del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’alcaldessa de Sant Cugat Sesgarrigues, acompanyats de dos membres de la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, Pilar Bayó i Josep Solé, els van lliurar els recordatoris i van felicitar els alumnes dels tallers de manualitats per la qualitat dels treballs exposats.

Després del lliurament de premis i recordatoris, es van homenatjar les “Persones Grans amb Mèrit 2017”, un reconeixement creat pel Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès per distingir les persones grans de la comarca que tenen una especial trajectòria vital i una major participació en tasques de voluntariat social o cultural. Els casals i les associacions havien fet arribar prèviament les seves propostes al Consell Comarcal, i la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran havia escollit 3 persones entre totes les persones proposades: Manel Ros, de l’Associació de Jubilats El Pilar de Vuit de Vilafranca del Penedès; Àngela Segura, de l’Associació de Gent Gran de Font-rubí, i Josep M. Riba, del Casal municipal de la Gent Gran de Sant Cugat Sesgarrigues.

 

 

Tot seguit va començar una actuació de la Coral el Raïm, del Ball de Cintes i del Grup de Grallers, de Sant Cugat Sesgarrigues. La trobada va acabar amb un refrigeri ofert per l’Ajuntament en col·laboració amb els voluntaris del Casal de la Gent Gran de Sant Cugat Sesgarrigues.

Vilafranca del Penedès, 4 de juliol de 2017

 

Destaquem