Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA LA SEVA TROBADA ANUAL AMB LA GENT GRAN

El dijous 4 de juliol es va celebrar a Vilobí del Penedès la XXI MostrActiva de la Gent Gran de l’Alt Penedès, que organitza anualment el Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, amb el suport del Servei de Benestar Social del Consell Comarcal i de l’ajuntament i el casal de gent gran amfitrions.

La celebració va començar amb una visita a la Mostra d’Activitats Lliures dels Casals de Gent Gran de l’Alt Penedès (MostrActiva), instal·lada a les dependències del Casal Municipal de Gent Gran de Vilobí. En aquesta edició de la MostrActiva, hi van participar 29 casals i associacions de gent gran de l’Alt Penedès i s’hi van exposar més de 100 peces realitzades pels assistents als tallers de manualitats.

Després de visitar l’exposició, els més de 300 assistents es van traslladar a la sala d’actes del Centre Cívic Jaume Via, on es van fer públics els noms dels autors de les manualitats reconegudes pel jurat de la MostrActiva: M. Àngels Ferrando, de Puigdàlber, va guanyar el reconeixement a la manualitat més original; Antoni Sàbat, de Vilobí del Penedès, el reconeixement a la més pràctica; Tina Mestres, de Castellví de la Marca, a la més elaborada; Lali Millán, de Sant Miquel d’Olèrdola, el reconeixement a la manualitat feta amb més materials reciclats, i Dolors Sogas, de Sant Pere de Riudebitlles, el reconeixement a la manualitat feta amb diverses tècniques.

Seguidament, es van homenatjar les “Persones Grans amb Mèrit 2019”, un reconeixement creat pel Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès per distingir les persones grans de la comarca que tenen una especial trajectòria vital i una major participació en tasques de voluntariat social o cultural. Els guanyadors d’enguany van ser: M. Rosa Morató, de la Ràpita; Josep Viñas, de Castellet i la Gornal, i Roser Olivella, de Sant Sadurní d’Anoia.

La trobada va continuar amb el lliurament de recordatoris als representants dels 29 casals i associacions de gent gran participants a la MostrActiva 2019.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch; l’alcalde de Vilobí del Penedès, Francesc Edo; el president de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal, Jordi Bosch, i el regidor de Gent Gran de Vilobí del Penedès, Agustí Díaz-Prieto, van ser els encarregats de lliurar els reconeixements  i recordatoris i van felicitar els participants dels tallers de manualitats per la qualitat dels treballs exposats.

Xavier Lluch va parlar de la diversitat de les necessitats i interessos de les persones grans, que abasten un ventall d’edats cada dia més ampli i de la necessitat d’adaptar els casals de gent gran per adaptar-se a aquesta realitat en canvi constant.

A continuació va començar l’actuació de l’actriu amateur local Rossita Romeu Gras que va interpretar amb molta gràcia i talent un monòleg humorístic.

La trobada va acabar amb un refrigeri ofert per l’Ajuntament de Vilobí i amb una visita a les carpes instal·lades per a l’ocasió a la plaça de la Vila, amb activitats i informació sobre serveis d’interès per a les persones grans.

Vilafranca del Penedès, 8 de juliol de 2019

Imatges relacionades

Destaquem