Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA LA SEVA TROBADA ANUAL AMB LA GENT GRAN

El dijous 16 de juny es va celebrar a la Múnia la XXII MostrActiva de la Gent Gran de l’Alt Penedès.

Imatges de la trobada

Aquest esdeveniment l’organitza anualment el Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, amb el suport del Servei de Benestar Social del Consell Comarcal i de l’ajuntament i el casal de gent gran amfitrions. Per causa de la covid, les edicions de 2020 i 2021 no es van organitzar.

La celebració va començar amb una visita a la Mostra d’Activitats Lliures dels Casals de Gent Gran de l’Alt Penedès (MostrActiva), instal·lada a les dependències del Casal d’Avis de la Múnia. En aquesta edició de la MostrActiva, hi van participar 24 casals i associacions de gent gran de l’Alt Penedès i s’hi van exposar més de 100 peces realitzades pels assistents als tallers de manualitats.

Després de visitar l’exposició, els més de 150 assistents es van traslladar a la pista coberta de l’Escola El Castellot, on es van fer els parlaments de la tinent d’Alcaldia i regidora de la gent gran de l’Ajuntament de Castellví de la Marca, Núria Cañís, i del vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i president de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Jordi Ferrer. Cañís va tenir paraules de record per a les persones grans que han quedat pel camí per causa de la covid i va definir la trobada com un homenatge a les persones grans que tenen ganes de fer coses pel seu municipi. Ferrer va afirmar que costarà tornar a agafar la dinàmica pre-pandèmia “però ho aconseguirem”, va agrair la feina de les Junta Permanent de la Gent Gran de l’Alt Penedès i de les juntes de totes les associacions de gent gran de la comarcal. També va recordar que el dia anterior (15 juny) havia estat el dia internacional contra els maltractaments a les persones grans i va animar els assistents a recórrer a Serveis Socials si tenen sospites o coneixement d’algun cas de maltractament.

Tot seguit l’actor vilafranquí Toni Regueiro va fer un monòleg humorístic molt divertit i que va animar a tots els assistents a la trobada.

A continuació es van fer públics els noms dels autors de les manualitats reconegudes pel jurat de la MostrActiva:

Maria Telma Fornós (de la Gornal), per la mascareta de punta, a la manualitat més original; Mercè Olivella  (de Subirats), pel joc de l’oca, a la manualitat més pràctica o útil; les puntaires de Sant Quintí de Mediona, per la cremallera brodada, a la manualitat més elaborada; Assumpta Giralt (de Castellví de la Marca), per la bossa de xapes, a la manualitat que ha utilitzat més materials reciclats, i Roser Puig (de la Granada), per un quadre, a la manualitat en què s’han utilitzat diverses tècniques.

Després els nens i nenes de la coral El Petit Vailet, de la Múnia, van interpretar diverses cançons que van ser molt aplaudides.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va acomiadar l’acte agraint la feina de les persones que han mantingut vius els casals de gent gran durant els 2 anys de la pandèmia. “Des de les administracions no sabíem si era bo estirar a la gent gran perquè sortís i fes activitats i vam deixar que decidíssiu vosaltres. (...) Les necessitats i els interessos de les persones grans són molt diferents perquè abasten un ventall d’edats cada dia més ampli. Des del Consell Comarcal i els ajuntaments volem acompanyar-vos, no manar res, sinó posar les eines perquè feu realitat les vostres necessitats i els vostres desitjos”.

La trobada va acabar amb un refrigeri ofert per l’Ajuntament de Castellví de la Marca.

Vilafranca del Penedès, 22 de juny de 2022

Fitxers relacionats

Destaquem