Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CONTRACTA UN SERVEI DE CARSHARING CORPORATIU

Els vehicles són totalment elèctrics i estan personalitzats amb el logotip d’Enoturisme Penedès a les portes del darrere.

 

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, i el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Sergi Vallès, acompanyats d’Iñaki Antía, representant de l’empresa vilafranquina Compartir Turisme Sostenible, SL, van explicar en roda de premsa al Castell de Sant Martí Sarroca aquest nou servei.

 

 

 

Iñaki Antía va explicar que el servei de lloguer de cotxes sense conductor prèvia reserva va néixer per donar resposta als visitants de la Carretera del Vi. El servei s’ha millorat amb una aplicació en català que permet fer reserves i obrir els vehicles amb el telèfon mòbil. Antía va agrair al Consell Comarcal que s’hagués adherit a aquest servei, com anteriorment havien fet l’Ajuntament de Sitges i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Sergi Vallès va recordar que el Consorci de Promoció Turística del Penedès col·labora amb la Carretera del Vi i que el fet que els turistes que volen fer aquesta ruta tinguin a la seva disposició vehicles elèctrics de lloguer és una forma de donar resposta a les limitacions de transport públic de la comarca; alhora, és una manera de reforçar el missatge a favor d’un model de turisme mediambientalment sostenible. Gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal, els vehicles que faran servir els turistes i els vehicles que faran servir els consellers i els treballadors del Consell Comarcal portaran arreu el logotip d’Enoturisme Penedès.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, va explicar que el servei es posarà a disposició dels vicepresidents i d’ell mateix quan participin, en representació del Consell Comarcal, en actes i reunions que se celebrin a la comarca i fora de la comarca; també es destinarà als desplaçaments dels caps de servei quan hagin d’assistir a reunions de treball fora de Vilafranca, i puntualment es posarà a disposició dels treballadors que desenvolupin part de la seva jornada laboral als ajuntaments i als municipis de la comarca quan la corporació ho consideri adient. El servei de vehicles de lloguer corporatiu és una alternativa als desplaçaments en vehicle privat, que estalviarà al Consell Comarcal una part de les despeses d’aparcament, combustible i peatges.

 

 

A més, en ser vehicles elèctrics, aquest servei contribuirà a donar la imatge d’un Penedès net, sostenible i saludable, alhora que evitarà les emissions de CO2 (en el cas de l’Ajuntament de Vilafranca, aquest estalvi s’ha estimat en 1,8 tones durant l’any 2018). La possibilitat d’utilitzar els vehicles de lloguer també és una millora per a tot el personal i els electes vinculats al Consell Comarcal, que podran utilitzar el servei fora de l’horari laboral o durant el cap de setmana, per a ús particular, amb un 10 % de descompte respecte de les tarifes aplicables als usuaris particulars.

Vilafranca del Penedès, 29 de gener de 2019
 

Destaquem