Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS DESTINARÀ MÉS DE 200.000 EUR ADDICIONALS A PROJECTES DE COHESIÓ SOCIAL

El Ple del Consell Comarcal va aprovar una modificació de pressupost per incorporar una subvenció de 168.000 EUR de la Diputació de Barcelona que es destinaran íntegrament a complementar projectes i serveis en els àmbits de Serveis Socials (ajuts d’urgència social i ajuts a la dependència), Habitatge, Joventut, plans d’ocupació per a persones en situació de vulnerabilitat social i econòmica i col·laboració amb entitats socials.

 

El dijous 14 de juliol es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es van debatre quatre propostes de l’Àrea d’Economia i Hisenda.

La primera, l’aprovació definitiva dels comptes generals dels pressupostos del Consell Comarcal i del Consorci de Promoció Turística del Penedès de l’exercici 2015, que es van aprovar amb els vots a favor de CiU, el PSC i ERC i amb l’abstenció dels grups d’Entesa i la CUP-PA.

La segona i la tercera propostes eren expedients de modificació de crèdit, bàsicament per incorporar majors ingressos provinents de la Diputació de Barcelona que es destinaran a projectes de Cohesió Social. La primera modificació de crèdit es va aprovar per unanimitat i la segona, amb els vots a favor de CiU, el PSC i ERC i l’abstenció d’Entesa i la CUP-PA.

La quarta proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda era l’aprovació d’una ordenança reguladora de la taxa per al lloguer de la sala d’actes del Consell Comarcal. El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va explicar que amb aquesta ordenança es volia donar resposta a les demandes cada cop més nombroses de llogar la sala i que s’havien previst exempcions de pagament i un escalat de preus per afavorir l’ús de la sala per part de les administracions, les entitats, les empreses i les persones de l’Alt Penedès. Aquesta proposta es va aprovar per unanimitat.

 

 

Tot seguit es va debatre l’única proposta de l’Àrea d’Atenció a les Persones: les bases reguladores de la convocatòria d’atorgament dels ajuts econòmics per al transport adaptat de persones grans amb dependència o de persones amb discapacitat física amb problemes de mobilitat, per assistir a centres de dia de serveis socials, centres ocupacionals o centres especials de treball. La darrera proposta del Ple era de l’Àrea de Plans Transversals: l’adjudicació del contracte per a la gestió del servei de monitoratge del transport escolar. Ambdues propostes es van aprovar amb els vots a favor de CiU, el PSC i ERC, l’abstenció del conseller d’Entesa i el vot en contra de les conselleres de la CUP. En aquest punt es va acordar fer una reunió de tots els grups comarcals per intentar optimitzar els plecs de condicions en futurs processos de contractació per part del Consell Comarcal.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

A continuació es va debatre la primera moció; en aquest cas, presentada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana en suport del Correllengua 2016. El Correllengua és una iniciativa cívica en favor de la plena normalització de la llengua catalana en tots els territoris de parla catalana. El Ple del Consell Comarcal hi va donar suport per unanimitat.

La següent moció, presentada pel grup d’ERC i aprovada també per unanimitat, defensava “un nou país lliure de corrupció d’Estat”, en referència a l’escàndol protagonitzat pel ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, i l’excap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso Laso, sobre els intents de descobrir i construir casos de corrupció en el si dels partits favorables a la independència de Catalunya, amb la intenció de fer descarrilar el procés d’independència. Pol Pagès, portaveu d’ERC, va explicar que la moció denuncia les mancances democràtiques de l’Estat espanyol, en què el poder executiu i el poder judicial no són independents entre si, sinó que treballen plegats per defensar els interessos i la ideologia dels partits que governen.

Tot seguit va començar el torn d’informacions de la Presidència i el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va anunciar un Ple extraordinari el 28 de juliol per aprovar definitivament el Pla d’Acció Comarcal. El Ple va finalitzar amb el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 15 de juliol de 2016

 

 

Destaquem