Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS DÓNA SUPORT ALS IMPUTATS PER L’ORGANITZACIÓ DE LA CONSULTA DEL 9N

El Ple del Consell Comarcal va aprovar la moció en contra de la judicialització de la política a Catalunya i a favor de l’arxiu immediat de les diligències judicials obertes al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas; a l’exvicepresidenta, Joana Ortega, i a la consellera Irene Rigau.

El dijous 8 d’octubre es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es va portar a votació una proposta de l’Àrea d’Atenció a les Persones per a l’adhesió a la Taula per a la Salut Mental de l’Alt Penedès. Tots els grups van donar suport a l’adhesió que, en paraules de la vicepresidenta i consellera de Benestar Social, Maria Rosell, té com a objectiu “enfortir i potenciar el treball en xarxa i transversal de tots els agents del territori per tal de donar el millor servei i la millor qualitat de vida a les persones amb trastorns mentals i a les seves famílies”.

Dins l’Àrea de Plans Transversals, es va presentar un punt consistent en l’aprovació del Pla Comarcal de Drogues “Efecte D” de l’Alt Penedès per al període 2015-2018. Xavier Lluch, vicepresident i conseller de Joventut, va exposar que “fins ara s’hi han adherit la Mancomunitat Penedès-Garraf i 22 dels 27 ajuntaments de l’Alt Penedès (tenint en compte que Vilafranca i Sant Sadurní tenen plans de drogues propis). S’ha elaborat de manera conjunta a nivell comarcal i permetrà mantenir el treball organitzat i coordinat en matèria de drogues que es va iniciar l’any 2010”. El Pla Comarcal de Drogues va ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics.

 

 

Un cop finalitzades les propostes de les àrees i dins la fase de control, el nou secretari, Xavier Rodado, va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

A continuació, va començar el debat i l’aprovació de les 4 mocions presentades. La primera, amb motiu de la imputació d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per l’organització de la consulta del 9N. Tots els grups, excepte el PP, van estar d’acord que no s’havia de judicialitzar el que s’hauria d’haver resolt en l’àmbit de la política i el diàleg, i van exigir al TSJC l’arxiu immediat de les diligències judicials.

La segona moció, en suport a la creació de la prestació “Garantia +55”, impulsada per la UGT de Catalunya, la va defensar la consellera Lluïsa Llop, del grup d’ERC. Llop va explicar que els majors de 55 anys “són un dels col·lectius més perjudicats per la crisi i la pèrdua de llocs de treball... els és molt difícil retornar al mercat laboral, sovint tenen càrregues familiars i, després de tota una vida treballant, els quedaran unes pensions miserables”. Aquesta moció va rebre el suport de tots els grups comarcals.

La tercera moció, que expressava el malestar per la presència de les Forces Armades a l’Alt Penedès, la va defensar el conseller Pere Sàbat, d’ERC. Sàbat va dir que les maniobres d’entrenament coincidien en el temps amb les declaracions del ministre Defensa, Pedro Morenés, amenaçant amb actuacions de l’exèrcit a Catalunya, prèvies a la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya del 27S... “El debat s’ha de circumscriure a termes democràtics: simplement, votar”. Aquesta moció va rebre el suport de CiU, ERC, la CUP-PA i Entesa; el PSC-CP es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

La darrera i última moció, per a la creació de la Vegueria Penedès per part del nou Parlament de Catalunya, la va presentar el conseller Pol Pagès, d’ERC. Pagès va reclamar que, de cara als pressupostos de 2016, es contemplés l’espai polític i administratiu del Penedès... “que estigui regulat com qualsevol altre àmbit funcional de planificació, perquè des del territori puguem estructurar-nos”. La moció es va aprovar amb el suport dels grups de CiU, ERC, la CUP-PA i Entesa; el PSC-CP i el PP es van abstenir.

Vilafranca del Penedès, 13 d’octubre de 2015

 

Destaquem