Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS DÓNA SUPORT ALS TREBALLADORS DE SCA MEDIONA I DE ROBERT BOSCH EN DUES MOCIONS APROVADES PER TOTS ELS GRUPS

El Consell Comarcal va aprovar el nou projecte executiu d’adequació paisatgística per a l’entrada a Ordal i l’arranjament del Camí del Pla del Pèlag i Ca n’Olivella, a Olesa de Bonesvalls.

 

El dijous 14 de novembre es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es van aprovar per unanimitat les dues propostes de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. La primera, la modificació del projecte executiu per a l’adequació paisatgística de l’entorn de la N-340 al seu pas pel nucli d’Ordal, amb l'objectiu de millorar i endreçar el pas de la carretera N-340 pel nucli urbà.
L'actuació és puntual i se centra, sobretot, a desembrossar i ordenar els talussos, allargar el muret que delimita la vorera, fer un mur de rocalla allà on el talús és molt vertical, plantar vegetació autòctona i podar els arbres existents. També s'actuarà en els murets que delimiten els ponts de la N-340 a l’entrada des del sud i en el pas de vianants, unificant-los i refent-ne les jardineres. Finalment, es col•locarà una pantalla de fusta davant els contenidors de brossa per disminuir el seu impacte visual.

La segona proposta aprovada era el projecte executiu per a l’arranjament del camí del Pla del Pèlag i Ca n’Olivella, a la sortida del nucli urbà d’Olesa de Bonesvalls. En aquest camí es repararan els flonjalls i les esquerdes i es farà una nova capa d’asfaltat, també es netejarà la vegetació i es repintaran sobre el nou paviment les línies central i laterals.

Dins l’Àrea de Plans Transversals, es va votar l’última pròrroga del contracte per a la prestació de diferents serveis de suport als ajuntaments en matèria de Joventut (dinamitzadors, informadors, monitors, coordinador i punt mòbil de salut). Hi van votar a favor CiU, ERC, PSC i el PP i es van abstenir la CUP i ICV.

Dins la fase de control, la secretària va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Tot seguit va començar el debat de les mocions. La primera, presentada pel grup comarcal del PSC, de rebuig al tancament del converting de l’empresa SCA Hygiene Paper España, SL, al municipi de Mediona, i en suport de les persones afectades pel tancament. El conseller comarcal i alcalde de Mediona, Servand Casas, va explicar que “es tracta d’una deslocalització pura i dura. L’empresa té uns beneficis anuals de 15 MEUR, però se’n va a Navarra”. Lluïsa Llop, presidenta de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, en nom del grup d’ERC va dir que “és indignant que empreses amb beneficis no tinguin en compte la gent que els ajudat a fer aquests beneficis. La Reforma Laboral ha tret tota la força als treballadors per impedir aquestes deslocalitzacions”. Francesc Olivella, president del Consell Comarcal, va explicar que tenia previst reunir-se amb representants sindicals i associacions empresarials de la comarca i que s’havia reunit amb el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, per fer-li saber la preocupació de la comarca i per demanar un pla d’inversions interiors i exteriors per intentar captar empreses per als polígons industrials de l’Alt Penedès. Olivella també va dir que “s’ha de prendre nota d’aquests grups empresarials i d’aquesta empresaris, a nivell de país”.

La segona moció es va incloure pel procediment d’urgència i es titulava “moció per impulsar la política industrial a l’Alt Penedès”. L’encapçalava inicialment el grup comarcal d’ICV, però s’hi van afegir també CiU, el PSC, ERC i la CUP. En aquesta moció es dóna suport als treballadors de SCA Mediona i de Robert Bosch, es demana que es faci un informe sobre disponibilitats i mancances dels polígons industrials de l’Alt Penedès, s’insta el Ministeri d’Economia i Competitivitat a establir una regulació que forci les entitats financeres rescatades amb dinars públics a adoptar mesures de cohesió social i d’impuls de l’economia productiva, i es demana al Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat que reforci la capacitat de l’Institut Català de Finances per actuar en el mateix sentit. Josep Anfruns, en nom d’ICV, va afirmar que “dins el poc marge de maniobra que ens queda, hem de mirar de quina manera podem influir davant la barbàrie que ens ve a sobre”. Lluïsa Llop, presidenta de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, va explicar que la informació sobre els polígons s’actualitza periòdicament des del Consell Comarcal i que s’està treballant per implantar la fibra òptica a tots els polígons per aconseguir que s’hi instal•lin noves empreses de qualitat amb un valor afegit.

Ambdues mocions es van aprovar per unanimitat de tots els grups comarcals.

En el darrer punt de l’ordre del dia del Ple del Consell Comarcal, es va prendre coneixement de la renúncia de 4 consellers del grup comarcal del PSC: Manuel Garcia Botaya (Pontons), Josep Tort Miralles (Olèrdola), Sergi Garcia Barrachina (Sant Quintí de Mediona) i Àlex Jover Fontaine (Sant Llorenç d’Hortons).

Vilafranca del Penedès, 18 de novembre de 2013

 

Destaquem