Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, EL MÉS TRANSPARENT DE CATALUNYA

Amb una puntuació d’un 92% d’indicadors positius, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès encapçala el rànquing dels 5 consells comarcals que han rebut el Segell Inforparticipa a la Transparència i la Qualitat de la Informació

 

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona va lliurar ahir els guardons InfoParticipa als 93 ajuntaments, els 5 consells comarcals i les 3 diputacions que compleixen amb els indicadors de transparència i qualitat de la informació definits pel Laboratori.

El Laboratori ha avaluat 936 administracions locals de Catalunya i ha atorgat 83 segells, 7 mencions i 11 reconeixements Infoparticipa 2016. Aquests guardons s’atorguen avaluant la informació que es publica als webs de les administracions públiques; en concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana tingui coneixement sobre quins són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d’això, es valora que la informació sigui fàcilment localitzable. Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa (www.mapainfoparticipa.com).

 

 

L’acte de lliurament dels guardons es va celebrar a la sala d’actes de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, i va comptar amb la presència dels màxims representants dels ens organitzadors: Margarita Arboix, rectora de la UAB; Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador; Amparo Moreno, directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania de la UAB, i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat.

La consellera de Transparència del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Filo Martínez, va rebre el Segell InfoParticipa 2016 de mans de la rectora de la UAB, en un acte al qual van assistir més de 100 electes locals de tot Catalunya.

 

 

Durant l’any 2016, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha abocat tota la informació corresponent als ítems de la Llei de Transparència al portal que el Consorci Administració Oberta de Catalunya ha posat a disposició dels ens locals perquè sigui consultable per tota la ciutadania.

En aquesta ocasió, per atorgar el Segell s’han tingut en compte, per primera vegada, aspectes qualitatius, com ara que la informació estigués organitzada de manera accessible i comprensible per possibilitar consultes àgils i ràpides. En un context de més exigència, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha superat la puntuació obtinguda l’any anterior, quan els consells comarcals van ser avaluats per primera vegada, i ja està treballant per millorar els resultats i revalidar el Segell en la propera avaluació.

Vilafranca del Penedès, 20 d’abril de 2017
 

Destaquem