Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, EL MÉS TRANSPARENT DE CATALUNYA

Amb una puntuació d’un 94% d’indicadors positius, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès encapçala el rànquing dels 4 consells comarcals que han rebut el Segell Inforparticipa a la Transparència i la Qualitat de la Informació

 

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona va lliurar ahir els guardons InfoParticipa 2017 als 92 ajuntaments, els 4 consells comarcals i les 3 diputacions que compleixen amb els indicadors de transparència i qualitat de la informació definits pel Laboratori.

 

 

Aquests guardons s’atorguen avaluant la informació que es publica als webs de les administracions públiques; en concret, s’analitza si la informació publicada facilita que qualsevol ciutadà o ciutadana pugui saber quins són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast, i més enllà d’això, es valora que la informació sigui accessible. Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa (http://mapainfoparticipa.com/index/home/).

L’acte de lliurament dels guardons es va celebrar a la sala d’actes de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, i va comptar amb la presència dels màxims representants dels ens organitzadors: Margarita Arboix, rectora de la UAB; Amparo Moreno, directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania de la UAB; Miguel Ángel Gimeno, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, va rebre el Segell InfoParticipa 2017 de mans de la rectora de la UAB, que va felicitar els ens locals guardonats “perquè feu un esforç perquè els vostres ajuntaments i consells comarcals siguin un model del que ha de ser el servei públic”.

 

 

Per atorgar el Segell s’han tingut en compte aspectes qualitatius, com ara que la informació estigués organitzada i presentada de manera clara, intel·ligible, completa i actualitzada, per possibilitar consultes àgils i ràpides per part de la ciutadania. En un context de més exigència qualitativa, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha superat la puntuació obtinguda l’any anterior i manté el compromís de revalidar el Segell en la propera avaluació.

Vilafranca del Penedès, 26 d’abril de 2018

Destaquem