Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS HA SUBSTITUÏT PROP DE 5.000 LLUMINÀRIES ANTIGUES PER LLUMINÀRIES AMB TECNOLOGIA LED

14 municipis de l’Alt Penedès han fet ja més eficient la seva xarxa d’enllumenat públic gràcies al projecte “Penedès, municipis compromesos amb la sostenibilitat”

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès lidera des de 2019 aquest projecte que està cofinançat pels ajuntaments i pel programa operatiu de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020, Eix 4.

L’objectiu es millorar l’eficiència energètica dels municipis, promoure la utilització d’energies renovables (concretament, la biomassa) i, com a conseqüència, disminuir les tones de diòxid de carboni que s’emeten a l’atmosfera.

Això es duu a terme mitjançant diferents actuacions: millora de les instal·lacions d’enllumenat públic a 17 municipis de la comarca, instal·lació d’una xarxa de calor municipal alimentada amb biomassa al municipi de Torrelavit i instal·lació fotovoltaica per a autoconsum a la seu del Consell Comarcal.

El projecte “Penedès, municipis compromesos amb la sostenibilitat” té un pressupost global de 2.476.460 € i comportarà un estalvi anual d’emissions de CO2 de 609 tones mètriques.

Les 4.459 lluminàries substituïdes fins ara, comporten un estalvi energètic anual de 1.341.433 kWh. I les plaques solars fotovoltaiques instal·lades a l’edifici del Consell Comarcal, juntament amb el canvi de llums LED a tot l’edifici, comporten un estalvi energètic anual d’1.342.000 kWh (el 30% del consum elèctric). En conjunt, aquestes actuacions han reduït ja les emissions de diòxid de carboni anuals en 490 tones.

A dia d’avui només queden pendents d’executar la substitució d’un 5% de les lluminàries dels municipis i la primera fase de la instal·lació de la xarxa de calor municipal alimentada amb biomassa. Aquestes actuacions està previst que finalitzin dins aquest any.

Vilafranca del Penedès, 30 de maig de 2023

Destaquem