Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS INICIA LA SEGONA EDICIÓ DEL PROJECTE “FÓRMULA JOVE”

30 joves de l’Alt Penedès, de 18 a 24 anys i en situació d’atur, reben formació teòrica i pràctica relacionada amb el món vitivinícola.

 

L’objectiu del projecte “Fómula Jove” és facilitar el retorn dels participants al món educatiu i facilitar la seva inserció laboral. Els 30 joves seleccionats (d’entre més de 75 inscrits) pertanyen a 16 municipis de l’Alt Penedès; més de la meitat no han finalitzat els estudis obligatoris (ESO) i, en alguns casos, han estat derivats des de Serveis Socials, Joventut i Ocupació.
Els que finalitzin amb èxit les 200 hores de formació tindran 4 acreditacions: Competències en tecnologies de la informació i la comunicació (certificat ACTIC), Peó auxiliar agrícola (de la vinya i de l’olivera), Carnet de conducció de tractor i Carnet de carretoner.
L’aprenentatge que se’ls ofereix és fonamentalment pràctic i inclou: el coneixement de l'entorn i la inserció laboral, la formació en un ofici com a auxiliar agrícola i les pràctiques en cellers. A més, participen en tutories grupals i individualitzades.
La formació teòrica especialitzada s’imparteix a l’Escola Mercè Rossell i Domènech, de Sant Sadurní d’Anoa, i inclou la introducció a la vinya, la poda de producció, la plantació i la conducció del cep, la maquinària vitícola i la poda en verd. A més, faran 70 hores de pràctiques en empreses del sector vitivinícola de l’Alt Penedès (que col•laboren desinteressadament en aquest projecte).
La resta de sessions (coneixement de l’entorn, informàtica, habilitats socials, orientació i inserció laborals, creació d’empreses i autoocupació, i tutories) es fan a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
El Servei Comarcal de Joventut duu a terme el projecte “Fórmula Jove” conjuntament amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, i amb la col•laboració d’altres serveis del Consell Comarcal (Serveis Socials i Ocupació), dels ajuntaments i d’organismes i empreses del territori (Vinseum, SAFAD, INCAVI, INNOVA, cellers, serveis educatius, instituts de Secundària, etc.).
Vilafranca del Penedès, 2 de desembre de 2013
 

Destaquem