Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS, NOU ESPAI CARDIOPROTEGIT

A l’entrada de l’edifici de Can Freixedas, el Consell Comarcal ha instal·lat un desfibril·lador extern automatitzat (DEA) portàtil que pot diagnosticar i tractar les parades cardiorespiratòries i ajudar a salvar vides

 

Els DEA es col·loquen en llocs concorreguts i ajuden a evitar episodis de mort sobtada, donat que la seva efectivitat és màxima en els minuts inicials. Seguint les instruccions que s’escolten a través dels altaveus, es pot reanimar una persona que presenta un infart de miocardi o una taquicàrdia ventricular sense pols.

 

 

La majoria d’aturades cardiorespiratòries són causades perquè el cor fibril·la i el ritme no és l’adequat, i ocasionen quatre vegades més morts que els accidents de tràfic. Mitjançant uns elèctrodes que es col·loquen sobre el pit del pacient, els DEA diagnostiquen la causa de les aturades cardíaques analitzant el ritme dels batecs del cor. Després avisen sobre el moment adequat per aplicar una descàrrega elèctrica, d’intensitat variable, que ajuda a restablir el ritme cardíac. En altres casos, els DEA guien els assistents mentre apliquen compressions toràciques fins que arriben els serveis mèdics d’emergència.

Aquests desfibril·ladors estan dissenyats per ser utilitzats per personal no sanitari. Són totalment segurs: primer analitzen el ritme cardíac i, si la descàrrega no està aconsellada, no es produirà malgrat es premi el botó de descàrrega.

 

 

El Consell Comarcal ha contractat el servei complet de subministrament del DEA (dispositiu, instal·lació, senyalització, manteniment i formació) a través dels serveis associats de compres de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Vilafranca del Penedès, 26 de juny de 2018
 

Destaquem