Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS PRESENTA EL NOU CALENDARI “EL PENEDÈS, TASTA’L”

Els restauradors del projecte “El Penedès, tasta’l” han creat 6 noves receptes per al calendari amb un producte agroalimentari característic del Penedès: el raïm.

 

Ahir dimarts, dia 16 de desembre, es va presentar en roda de premsa el 3r calendari editat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès dedicat a la promoció dels Productes de la Terra. El calendari combina fotografies de les diferents estacions de la vinya amb fotografies i receptes de plats preparats amb raïm.


El president de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, Servand Casas, va explicar que s’han editat 2.000 calendaris que es distribuiran entre els clients dels 14 restaurants de l’Alt Penedès inclosos dins el projecte “El Penedès, tasta’l” i també a través de les empreses de l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, el Consorci de Promoció Turística i el mateix Consell Comarcal. Servand Casas també va presentar els díptics sobre el Gall del Penedès que es repartiran entre els visitants de la Fira del Gall i que han estat editats en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca. A més dels 2.000 díptics, el Consell Comarcal ha fet 125 davantals i 250 bosses de mà promocionals sobre el Gall del Penedès.


Totes aquestes iniciatives promocionals del Consell Comarcal reben el suport de la Diputació de Barcelona en el marc del programa “Productes de la Terra” i del projecte “El Penedès, tasta’l”.

 


En nom dels restauradors, la presidenta en funcions del Gremi Comarcal d’Hoteleria i Turisme de l’Alt Penedès, Núria Carbó, va explicar que els restaurants estan compromesos amb la utilització de productes de proximitat o de Km 0 i amb totes les iniciatives que promouen el seu consum, com el projecte “El Penedès, tasta’l”. Núria Carbó també va valorar positivament la col·laboració amb el Consell Comarcal amb motiu de la Jornada de Portes Obertes a les Empreses Agroalimentàries de l’Alt Penedès celebrada el darrer cap de setmana del mes de novembre, en la qual 12 restaurants van col·laborar oferint un menú especial amb productes singulars del Penedès.


M. Àngels Saumell, en nom de l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, va comentar que “nosaltres treballem per fer productes de qualitat i els restaurants, amb la imaginació dels cuiners, serveixen perquè arribin als clients”.


El filòleg i historiador Joan Solé i Bordes, que ha triat les dites populars i ha escrit els textos que acompanyen les fotografies dels plats i dels paisatges de la vinya que il·lustren el calendari 2016 del Consell Comarcal, va explicar que “el calendari del Penedès el marca el ritme de la vinya, la vinya marca el cicle vital de tot l’any”.


Finalment, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, va explicar que el projecte “El Penedès, tasta’l” va començar amb molta il·lusió i continua amb la mateixa empenta. L’objectiu és incrementar la competitivitat de les empreses de la comarca, promoure les seves sinergies i fomentar l’enoturisme.


Francesc Olivella també va anunciar que durant l’any 2016 hi ha la voluntat de repetir la Jornada de Portes Obertes a les empreses del Cens de Productes Agroalimentaris de Qualitat de l’Alt Penedès, amb la participació, si cap, de més empreses i més restaurants.


Sobre el Gall del Penedès, el president del Consell Comarcal va confirmar que, tan aviat com es tingui constància de l’aprovació per part de la Unió Europea de la denominació de qualitat “Indicació Geogràfica Protegida Gall del Penedès”, es constituirà el Consell Regulador per sortir al mercat amb el segell i la marca de qualitat. “Volem que la marca Penedès tingui un lloc a Catalunya i al món”.


Vilafranca del Penedès, 17 de desembre de 2015
 

Destaquem