Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS PRESENTA EL NOU CALENDARI “EL PENEDÈS, TASTA’L”

Els restauradors del projecte “El Penedès, tasta’l” han creat 12 noves receptes de postres per al calendari 2017 basat en els productes agroalimentaris característics del Penedès

 

El dilluns 5 de desembre, es va presentar en roda de premsa el 4t calendari editat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès dedicat a la promoció dels Productes de la Terra a través de la restauració El calendari combina les fotografies de 12 postres elaborades amb productes penedesencs i les corresponents receptes.

 


La consellera comarcal de Promoció Econòmica i Productes de la Terra, Susanna Mèrida, va explicar que l’experiència d’editar el calendari “any rere any té molt bona acollida, per això la repetim. A més, és un regal pràctic i ens recorda el Penedès cada dia de l’any”. Des del Consell Comarcal s’editaran 2.000 calendaris que es lliuraran al Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme i a l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, per tal que els distribueixin entre els seus associats; que al seu torn, els repartiran entre els seus clients. Enguany les fotografies les han fet els mateixos restauradors, “perquè s’impliquin cada cop més”.

 


Núria Carbó, presidenta del Gremi de Restauració de l’Alt Penedès, va explicar que van demanar les receptes als restaurants adherits al projecte “El Penedès, tasta’l” i que des de la Junta del Gremi es van triar les que es va considerar que representaven millor el territori. “Estan elaborades amb productes icònics del Penedès” i segueixen, quan és possible, una cronologia estacional: al gener, una recepta amb torró; al febrer, amb poma; al juny, préssec; al setembre, raïm moscatell i mores; a l’octubre, figues, i al desembre, cava. “I tot al llarg de l’any es pot trobar com a ingredient estrella la xocolata, perquè a l’Alt Penedès hi ha molt bones empreses xocolateres”. Totes les receptes del calendari es poden preparar amb els estris de cuina habituals, però tenen diferents nivells de dificultat. Núria Carbó ha afirmat que “els clients, quan venen al restaurant, ja ens pregunten pel nou calendari”.

 

 


Servand Casas, vicepresident del Consell Comarcal i president de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, va tancar la presentació explicant que la bona feina duta a terme en aquests anys ha permès passar “de 14 restaurants adherits al projecte “El Penedès, tasta’l” l’any 2015, a 28 restaurants adherits l’any 2016”. I ha afirmat que “els Productes de la Terra són un element essencial de la nostra oferta turística i enoturística de qualitat”.


Vilafranca del Penedès, 5 de desembre de 2016

 

Destaquem