Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS PRESENTA EL PROJECTE DEL SENDER DE LA VIA AUGUSTA

La proposta de traçat elaborada per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal es va presentar al Consell d’Alcaldes perquè sigui estudiada per cada ajuntament abans que es consideri definitiva.

 

El Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha reprès una iniciativa de la Unió Europea a l’entorn de les Vies Romanes a la Mediterrània i vol recuperar el traçat de la Via Augusta al seu pas per la comarca de l’Alt Penedès per convertir-lo en un producte de turisme cultural que contribueixi a dinamitzar el territori i a sensibilitzar la població envers el patrimoni cultural i natural del Penedès.

 

 

Actualment la proposta de traçat transcorre per 12 municipis de l’Alt Penedès i té una llargària de 50 Km, més uns 21 Km de variants. Per elaborar aquesta proposta s’han tingut en compte les evidències històriques (les “mansio”, les fortificacions, la centuriació, els mil•liaris); en aquest punt s’ha comptat amb la col•laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs i dels redactors del llibre “A peu per la Via Augusta” (Casimir Martí, Joan Anton Ventura i Miquel Vives). També s’han tingut en compte els elements històrico-culturals que donen valor afegit al recorregut i el fet que siguin camins de titularitat pública, poc transitats (s’han evitat les vies de comunicació principals) i aptes per circular a peu, en bicicleta i a cavall.

A més de definir el traçat i diferents variants, el projecte presentat pel Consell Comarcal inclou l’adequació d’alguns trams del camí per fer-lo transitable, la senyalització i la promoció del sender (tríptic, pàgina web i aplicació mòbil). Pel que fa a la senyalització, hi haurà informació general sobre la Via Augusta romana, sobre el recorregut al seu pas pel Penedès, sobre els elements d’interès i les distàncies fins als nuclis habitats més propers.

Vilafranca del Penedès, 1 d’abril de 2015
 

Destaquem