Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS PRESENTA ELS DARRERS PROJECTES DEL PROGRAMA TREBALL, TALENT I TECNOLOGIA

Els 27 ajuntaments de la comarca finalitzaran el programa durant el segon semestre de l’any 2023 amb tres formacions i dos projectes en l’àmbit digital de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes

El dilluns 27 de març es va fer un acte institucional per presentar els resultats, els darrers projectes i les formacions que es realitzaran al llarg del segon trimestre del 2023 amb les empreses de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes a l’Alt Penedès en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia.

Va obrir l’acte la cap de Secció de Coordinació de Polítiques del Servei de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona, Pilar Moret.

En aquest acte es van presentar els 4 projectes que han finalitzat. Tots han comptat amb la participació de l’empresa que ha executat l’actuació i una empresa participant, que ha donat la seva perspectiva i ha exposat quines aportacions o millores ha tingut. El primer, “Mentoria estratègica en digitalització i/o transformació tecnològica, innovació i talent, per a dones professionals de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes“, ha tingut com a objectiu ajudar les participants a empoderar-se i a crear vincles per impulsar els seus negocis i tenir un impacte social i econòmic a la comarca.

El segon projecte és “Assistència tècnica per a l’aplicació de la tecnologia de realitat virtual i augmentada a la restauració”. Ha dotat als bars i restaurants associats al Gremi de Restauració de l’Alt Penedès d’un codi QR amb què qualsevol persona amb un dispositiu mòbil pugui accedir a informació en realitat augmentada i virtual sobre 6 productes típics de l’Alt Penedès: la mel, l’oli, el préssec d’Ordal, la poma de Pontons, el gall del Penedès i l’ànec mut del Penedès. Per fer-ho s’ha dissenyat un cub que estarà disponible properament a tots els restaurants associats i oferirà una experiència integrada dels productes en un entorn digital.

El tercer projecte, “La Volta Logística 4.0 del vi i escumosos de l’Alt Penedès”, és un projecte de logística compartida per a cellers de la comarca que permet minimitzar l’impacte medi ambiental, reduir els costos de transport per als cellers i el temps de dedicació a la logística de les seves comandes. Aquesta setmana s’iniciarà el primer trajecte real de repartiment de comandes mitjançant l’aplicatiu vinculat al projecte amb més d’una desena de cellers implicats de diferents municipis.

Per últim, es va presentar el projecte “Descobreix nous perfils professionals de la mà de joves influencers i empreses”, que s’ha treballat en comú al programa TTT de diferents comarques i municipis de la província de Barcelona que ha liderat la Diputació de Barcelona. Més enllà dels vídeos disponibles a internet sobre cada nova ocupació amb caràcter tecnològic, s’ha imprès una guia que estarà disponible als Serveis d’Ocupació de tota la comarca per tal d’assessorar sobre diferents sortides professionals que es demanden des del mercat laboral a les empreses. L’explicació de l’experiència del celler Vallformosa, juntament amb l’empresa Adolescat.cat, van posar de manifest aquesta necessitat als negocis.

L’acte institucional va continuar amb la presentació d’un resum dels resultats i l’exposició dels darrers projectes que es desenvoluparan durant l’últim trimestre del programa: les formacions digitals en el sector agrícola amb la formació de Tractorista 4.0, al sector logístic i al sector de la restauració i el comerç alimentari. També es van exposar els dos últims projectes de digitalització empresarial: el “Servei d’assistència tècnica per a la presa de decisions per a l’agricultura  davant del canvi climàtic” i el “Servei d’assistència tècnica per a la implementació de la teledetecció i els quaderns d’explotació digital al camp”.

Van tancar l’acte el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i la consellera d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, que van agrair als ajuntaments la confiança dipositada en el Consell Comarcal per a la gestió delegada d’aquest projecte mancomunat que es finança amb recursos de la Diputació de Barcelona.

Vilafranca del Penedès, 29 de març de 2023

Destaquem