Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS PRESENTA ELS RESULTATS DEL PROGRAMA TREBALL, TALENT I TECNOLOGIA

Els 27 ajuntaments de la comarca continuaran participant en aquest programa que té com a objectiu treballar totes les baules de la cadena de valor alimentària de la comarca mitjançant l’impuls de la tecnologia i l’acompanyament a la transició digital

El dilluns 26 de setembre es va fer un acte institucional de presentació als ajuntaments dels projectes i les jornades realitzats amb les empreses de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes a l’Alt Penedès durant l’any 2022 en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia.

També es van presentar els 3 projectes que s’estan executant actualment. El primer, “Mentoria estratègica en digitalització i/o transformació tecnològica, innovació i talent, per a dones professionals de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes“, té com a objectiu ajudar les participants a empoderar-se i a crear vincles per impulsar els seus negocis i tenir un impacte social i econòmic a la comarca.

El segon projecte és “Assistència tècnica per a l’aplicació de la tecnologia de realitat virtual i augmentada a la restauració”. Consisteix a dotar les cartes dels bars i restaurants associats al Gremi de Restauració de l’Alt Penedès d’un codi QR amb què qualsevol persona amb un dispositiu mòbil pugui accedir a informació en realitat augmentada i virtual sobre 6 productes típics de l’Alt Penedès: la mel, l’oli, el préssec d’Ordal, la poma de Pontons, el gall del Penedès i l’Ànec mut del Penedès.

El tercer projecte ésLa Volta Logística 4.0 del vi i escumosos de l’Alt Penedès”, un projecte de logística compartida per a cellers de la comarca que permetrà minimitzar l’impacte medi ambiental, reduir els costos de transport per als cellers i el temps de dedicació a la logística de les seves comandes.

L’acte institucional va continuar amb la presentació d’un resum de tots els projectes desenvolupats fins ara en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia a l’Alt Penedès i amb l’exposició del procediment per a la tramitació de la pròrroga del programa per part dels ajuntaments i el Consell Comarcal.

Van tancar l’acte el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i la consellera d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, que van agrair als ajuntaments la confiança dipositada en el Consell Comarcal per a la gestió delegada d’aquest projecte mancomunat que es finança amb recursos de la Diputació de Barcelona.

Vilafranca del Penedès, 3 d’octubre de 2022

 

Destaquem