Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS PRESENTA UN PROGRAMA D’ACTIVITATS SOBRE HABITATGE COINCIDINT AMB EL DIA MUNDIAL DE L’HÀBITAT

El Servei Comarcal d’Habitatge ha presentat en roda de premsa un conjunt de propostes per a la ciutadania per informar, difondre i prevenir problemàtiques relacionades amb l’habitatge

El 1985 les Nacions Unides van designar el primer dilluns d’octubre de cada any com el Dia Mundial de l’Hàbitat, amb la finalitat de reflexionar sobre l’estat de l’estructura dels pobles i ciutats i, sobretot, sobre el dret bàsic de tothom a un habitatge adequat.

Amb motiu d’aquest dia, el Servei Comarcal d’Habitatge ha organitzat un programa d’activitats per al mes d’octubre. A la presentació han assistit el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch; la consellera comarcal d’Habitatge, Sònia Poch, i el cap del Servei d’Habitatge, Joan Rodríguez.

Xavier Lluch ha afirmat: “Aquest és un dia que el celebra poca gent, però creiem que és important ja que en l’àmbit comarcal treballem molt, conjuntament amb els ajuntaments, per donar un bon servei a les problemàtiques sobre habitatge que té la ciutadania”.

Sònia Poch ha destacat els 3 objectius principals d’aquesta iniciativa: “Informar, difondre i prevenir, perquè la ciutadania estigui ben informada. Gràcies a l’experiència del servei, sabem que la prevenció evita conflictes a la població”.

El programa d’activitats està adreçat al públic en general, però també s’han programat actes especialitzats per a tècnics i professionals.

Joan Rodríguez ha afirmat que “el dia a dia ens demostra que les persones que consulten al Servei d’Habitatge tenen problemàtiques més o menys importants, però totes tenen un aspecte en comú: la falta d’informació”.

Col·laboren en el programa d’activitats: Cine Club Vilafranca, amb la projecció gratuïta de dos films; la Universitat Rovira i Virgili i la Càtedra Unesco, amb una formació per a professionals i la projecció d’un documental.

Podeu consultar el programa d’activitats en aquest enllaç.

Més informació del Servei d’Habitatge a www.ccapenedes.cat/habitatge, al 93 890 00 00 i al correu electrònic habitatge@ccapenedes.cat

Vilafranca del Penedès, 3 d’octubre de 2023

Destaquem