Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS RATIFICA ELS NOUS ESTATUTS DEL CONSORCI SANITARI DE L’ALT PENEDÈS I EL GARRAF

El Ple també va aprovar una moció a favor de la llibertat de les preses i els presos polítics

 

 

El dijous 8 de febrer es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, va començar el debat de la proposta de l’Àrea d’Atenció a les Persones: la ratificació de la modificació dels estatuts del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, que es transforma en Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, i la ratificació del conveni regulador resultant.

Jordi Bosch, president de l’Àrea, va informar que per tal de fusionar els recursos dels dos consorcis (el de l’Alt Penedès i el del Garraf) calia que cadascuna de les entitats consorciades aprovés els nous estatuts i el conveni regulador aplicable al personal i a la subrogació dels béns, drets i deures. Bosch va explicar que la fusió té com a objectiu la millora del serveis sanitaris que es presten a la ciutadania d’ambdues comarques: “la nova massa crítica de població a atendre permetrà atraure i fidelitzar professionals sanitaris, prestar nous serveis a ambdues comarques i millorar el finançament i l’atenció a les persones”. Tots els grups van coincidir que un punt important a treballar a partir d’ara és el de la millora de la mobilitat entre l’Alt Penedès i el Garraf; perquè, si bé és cert que amb la fusió s’evitaran molts desplaçaments a hospitals de Barcelona, també és cert que el transport públic entre ambdues comarques té limitacions importants.

La proposta es va aprovar amb els vots a favor dels grups comarcals del PDeCAT, el PSC-CP, ERC, Entesa i el PP, i l’abstenció de la CUP-PA.

Tot seguit es va presentar una proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda: la ratificació d’un acord de la Junta de Govern per a la millora de les cobertures de l’assegurança del personal del Consell Comarcal. Ramon Carbó, president de l’Àrea, va explicar que s’havien detallat i ampliat les cobertures que cobreixen les contingències de mort i d’invalidesa total o parcial, derivades d’accidents de treball o de malaltia professional; les tres contingències queden cobertes les 24 hores del dia per a tot el personal del Consell Comarcal. La proposta es va aprovar per unanimitat.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

 

 

A continuació va començar el debat d’una moció presentada pel grup comarcal del PDeCAT, de suport al Govern i a la Comissió de Transport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès en la demanda de la creació, per part del Departament de Territori de la Generalitat, d’una nova línia d’autobús que enllaci Vilafranca amb el campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La moció preveu que el nombre d’alumnes matriculats a la UAB serveixi per establir el nombre d’expedicions d’aquest autobús, que els horaris es coordinin amb el horaris de les diferents línies de transport públic de la comarca i fer de l’estació de Vilafranca el punt de connexió a nivell comarcal. La moció es va aprovar per unanimitat.

Després va començar el debat d’una segona moció, presentada pel grup comarcal d’ERC, per a la llibertat de les preses i els presos polítics. Lluïsa Llop va demanar el suport a la moció “perquè no es normalitzi la situació que denuncia la moció”: persones empresonades per posar-se al capdavant d’un moviment social i per intentar fer-lo realitat de manera pacífica i democràtica, judicialització de la política catalana i arbitrarietat i ús partidista de les lleis. La moció preveia que el Consell Comarcal llueixi al balcó una pancarta exigint la llibertat dels presos polítics. Es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, ERC, la CUP-PA i Entesa; l’abstenció del PSC-CP i el vot en contra del PP.

La sessió plenària del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 14 de febrer de 2018
 

Destaquem