Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS REP EL RECONEIXEMENT “ADMINISTRACIÓ OBERTA”

El CCAP en segona posició en el rànquing dels consells comarcals de més de 50.000 habitants. El Consorci Administració Oberta de Catalunya atorga aquest reconeixement als ajuntaments i consells comarcals que destaquen en la transformació digital, el govern obert i la modernització administrativa en la seva relació amb la ciutadania

Cada any el Consorci calcula l’Índex de Maduresa Digital dels 947 ajuntaments i els 42 consells comarcals de Catalunya. La maduresa digital s’avalua en base a 36 indicadors objectius relacionats amb les 3 dimensions més importants de la transformació digital de les administracions locals: 1) la implantació de serveis digitals que permeten a la ciutadania exercir els seus drets digitals, 2) l’activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat, i 3) implantació dels principis de govern obert.

En l’avaluació dels 36 indicadors hi col·laboren el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la UAB, la Fundació Carles Pi i Sunyer i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

L’acte de lliurament de les distincions de la IX Edició dels Reconeixements Administració Oberta va tenir lloc ahir dimarts, dia 2 de juliol, a Salou. En representació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va rebre aquest guardó el vicepresident Albert Tort, que presideix l’Àrea de Plans Transversals i Comunicació del Consell Comarcal, que inclou, entre d’altres, els serveis de Comunicació, Atenció Ciutadana, Digitalització i Transparència. El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ocupa la posició “Top 2” en el rànking dels consells comarcals de més de 50.000 habitats.

Des d’aquests serveis es treballa des de fa anys per millorar la gestió interna i els serveis digitals que presta el Consell Comarcal a la ciutadania, aprofitant les possibilitats que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació i amb l’objectiu d’aconseguir una Administració comarcal transparent, eficaç i de confiança.

Vilafranca del Penedès, 3 de juliol de 2024

Imatges relacionades

Destaquem