Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS REP EL SEGELL INFOPARTICIPA D’EXCEL•LÈNCIA EN LA TRANSPARÈNCIA

Per 8è any consecutiu, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha rebut el Segell Inforparticipa a la Transparència i la Qualitat de la Informació amb una puntuació del 94%

El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona ha fet públics els guardons InfoParticipa 2022 als ens públics que compleixen amb els indicadors de transparència i qualitat de la informació definits pel Laboratori.

Aquests guardons s’atorguen avaluant la informació que es publica a les webs i els portals de Transparència de les administracions publiques. Els resultats es publiquen, georeferenciats, al Mapa Infoparticipa.

Per atorgar el Segell es tenen en compte aspectes qualitatius, com ara que la informació estigui organitzada i presentada de manera clara, intel·ligible, completa i actualitzada, per possibilitar consultes àgils i ràpides per part de la ciutadania.

L’acte de lliurament dels Segells es va fer el dilluns 20 de març a la sala d’actes del Rectorat de la UAB. Aquest any, els guardons s’han lliurat dos mesos abans per evitar la coincidència amb la campanya electoral. Albert Tort, vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va recollir el Segell Infoparticipa en nom de la corporació.

El Consell Comarcal treballa permanentment per organitzar, actualitzar i millorar els continguts de la seva web corporativa i del portal de Transparència.

Pel que fa a la web, durant l’any 2022 es va afegir la informació sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de cada servei, es van unificar continguts de la Seu electrònica i el portal de Transparència i es van crear subdominis per a tots els serveis del Consell (Serveis Social, Ensenyament, Habitatge, Cultura, Consum, etc.) per agrupar la informació i facilitar les cerques.

Durant l’any passat, el Consell Comarcal va donar suport a 5 petits municipis de la comarca per actualitzar els seus portals de Transparència (les Cabanyes, Pacs del Penedès, Pontons, Puigdàlber i Santa Fe del Penedès), i durant aquest any el suport s’ampliarà a 7 municipis més.

Vilafranca del Penedès, 31 de març de 2023

Destaquem