Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS REP EL SEGELL INFORPARTICIPA A LA TRANSPARÈNCIA I LA QUALITAT DE LA INFORMACIÓ

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona va lliurar ahir els segells i les mencions InfoParticipa als ajuntaments i consells comarcals que compleixen amb els indicadors de transparència i qualitat de la informació definits pel Laboratori.

 

L’acte es va celebrar al Centre Cultural del Born, a Barcelona, i va comptar amb la presència dels màxims representants dels ens organitzadors: Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador; Ferran Sancho, rector de la UAB; Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, i Jordi Foz, secretari de Transparència, de Govern Obert i de Contractació Pública del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, va rebre el Segell InfoParticipa de mans del rector de la UAB, en un acte al qual van assistir més de 100 electes locals de tot Catalunya.

 

 

L’Alt Penedès i el Vallès Occidental són els únics consells comarcals que han aconseguit el Segell després d’aconseguir un 90% de puntuació en l’avaluació dels 49 indicadors de transparència i de qualitat de la informació proposats per la UAB. Aquests indicadors s’organitzen en 3 blocs informatius: Qui són els representants polítics? Com gestionen els recursos col·lectius? I Quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès es va avançar als terminis establerts per les lleis espanyola i catalana sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern, creant l’any 2014, a instàncies de la primera consellera de Transparència del Consell Comarcal, M. Josep Tuyà, una pàgina de transparència al web institucional amb els continguts bàsics.

 

 

Durant l’any 2016, el Consorci Administració Oberta de Catalunya ha posat a disposició de tots els ens locals el seu propi portal de transparència. Actualment, tots els ajuntaments de l’Alt Penedès i el mateix Consell Comarcal s’han adherit a aquesta nova eina electrònica, n’han fet la formació i estan abocant la informació perquè sigui consultable properament per tota la ciutadania.

Des de la Presidència i la Conselleria de Transparència del Consell Comarcal es vol seguir millorant i ampliant la informació del portal de transparència per mantenir el Segell Infoparticipa, per garantir el dret a l’accés a la informació i per fer una administració comarcal més oberta a tothom. A més, hi ha la voluntat de posar a disposició de tots els ajuntaments de l’Alt Penedès l’experiència assolida en aquesta matèria per tal que puguin assolir, ells també, el mateix nivell de qualitat en matèria de Transparència Pública.

Vilafranca del Penedès, 21 d’abril de 2016
 

Destaquem