Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS SELECCIONARÀ 14 JOVES QUE VULGUIN FORMAR-SE EN EL SECTOR DE L’HOSTALERIA

El programa de Formació Professional Dual els ofereix una formació teoricopràctica com a cambrers/eres o caps de sala I un contracte d’aprenentatge

El Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el centre de formació CET Penedès i 4 restaurants de la comarca, durà a terme aquest programa pioner amb la voluntat d’exportar-lo a altres sectors productius. Per presentar el programa, el divendres 18 de febrer es va fer una roda de premsa en què es van presentar les línies generals.

Cristina de la Cruz, consellera comarcal d’Empresa i Ocupació, va explicar els detalls: “hi podran participar 14 joves d’entre 16 i 29 anys, inscrits com a demandants d’ocupació al SOC, que signaran un contracte d’un any de durada per treballar en un dels restaurants col·laboradors i rebran una formació teoricopràctica de 500 h. En acabar la formació (març de 2023) rebran una certificació de professionalitat que els permetrà acreditar competències professionals de nivell II com a cambrers/eres i/o caps de sala”.

Denis Sainz, director executiu de CET Penedès, va explicar que aquest centre d’estudis s’encarregarà de la part teòrica (llengua estrangera, enologia, servei preparació de plats, “mise en place”, etc.). Les pràctiques es faran a peu de cuina i a peu de sala en els 4 restaurants col·laboradors: Cal Blay (Sant Sadurní d’Anoia), Cal Joanet, Resturant el Casino i Platets (Vilafranca del Penedès). “Recuperem una experiència positiva del passat: la figura de l’aprenent”.

Joan Saumell, propietari del restaurant Cal Joanet, va explicar que hi ha un dèficit de professionals de l’hostaleria. “Tothom es veu en cor de ser cambrer, però ser cambrer no és ser un transportista de plats”.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va afirmar “les administracions hem d’oferir ajuda als sectors i els col·lectius més castigats per la covid, i l’hostaleria i els joves són dels més perjudicats. Alhora, ens centrem en un perfil professional en el qual manquen persones realment formades”.

Des del Consell Comarcal es farà la selecció de les 14 persones que podran participar en el programa. Les persones interessades poden contactar, fins a l’11 de març, amb CET Penedès (Tel. 93 890 47 45) o amb el Servei de Desenvolupament i Ocupació (Tel. 93 890 00 00 ext. 123 i correu electrònic ajimenez@ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 22 de febrer de 2022

Destaquem