Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS TRAMITA AJUTS PER A COMERÇOS I EMPRESES

La transmissió de petites i mitjanes empreses, la participació en fires i salons professionals d’artesania, la creació de plataformes de comerç electrònic, el finançament de les empreses d’economia social, la innovació, la comercialització i la internacionalització, són les principals línies d’ajut per al 2015.

 

El Consell Comarcal forma part de la xarxa de punts d’assessorament per a emprenedors i empreses “Catalunya Emprèn” i ajuda els emprenedors i les empreses a tramitar els ajuts que convoca anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat.

Enguany s’han convocat ajuts per a la transmissió d’empreses de comerç i serveis que tinguin l’establiment a peu de carrer i que vulguin mantenir la mateixa activitat. Se subvencionarà fins al 10% de l’import satisfet en concepte de traspàs i el termini per sol·licitar aquests ajuts és el 31 de desembre de 2015 o fins que s’esgotin els fons.

També hi ha ajuts perquè les empreses artesanes puguin participar en fires i salons d’àmbit professional del sector de l’artesania durant l’any 2015. Se subvencionarà fins al 50% de la inversió (despesa mínima de 1.000 euros) i el termini per sol·licitar aquests ajuts és el 12 de maig de 2015.

Una altra línia d’ajuts és per a la creació de l’eCommerce dels establiments que fan venda presencial a peu de carrer i que volen crear una plataforma addicional per incrementar les vendes i l’àrea d’influència comercial de l’empresa. Se subvencionarà fins al 50% de les despeses (despesa mínima de 1.000 euros) de l’any 2015, per conceptes com el domini, l’hostatjament, el disseny, la programació i el manteniment de la pàgina d’eCommerce, i el termini per sol·licitar aquests ajuts és també el 12 de maig de 2015.

El programa de suport a empreses amb alt potencial de creixement “Accelera el Creixement” ajudarà 50 pimes de Catalunya proporcionant-los els serveis necessaris perquè creixin en innovació, desenvolupament de nous productes i serveis, comercialització i internacionalització. El termini per participar en aquest programa és el 5 de juny de 2015.

Finalment, les empreses d’economia social (cooperatives, societats laborals, societats agràries de transformació, empreses d’inserció, fundacions i algunes associacions) poden sol·licitar préstecs per a diferents finalitats, amb la garantia de l’Institut Català de Finances de la Generalitat de Catalunya. El termini per sol·licitar aquests préstecs és el 31 de desembre de 2016.

Els emprenedors i les empreses que vulguin rebre assessorament sobre qualsevol d’aquests línies d’ajut han de sol·licitar entrevista a l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 8900000, ext. 135 – A/e: procom@ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 27 d’abril de 2015

 

Destaquem