Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS TRAMITA L’IDCAT CERTIFICAT PER VOTAR DES DE CASA A LES ELECCIONS DEL 14 DE FEBRER

Fins al 4 de febrer es podrà fer telemàticament la sol·licitud de vot amb la idCAT

Per tal de garantir el dret de vot de tota la ciutadania d’una manera segura en l’actual situació de pandèmia, a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, les persones que ho desitgin podran realitzar tot el procés de votació sense sortir de casa. Evitant els desplaçaments als col·legis electorals disminuiran el seu risc de contagi i de les altres persones. Tothom podrà acollir-se a aquesta opció, també les persones positives de Covid-19 i els seu contactes estrets.

L’idCAT certificat és un identificador digital que s’instal·la en el navegador de l’ordinador, garanteix la identitat a Internet i permet operar digitalment amb les administracions públiques (obtenir l’informe de vida laboral de la Seguretat Social o el certificat d’antecedents del Ministeri de Justícia, presentar la declaració de la Renda, etc.).

Com a conseqüència del confinament i la necessitat de la ciutadania de fer telemàticament tràmits i gestions amb les diferents administracions, enguany el Consell Comarcal ha vist incrementades molt significativament les sol·licituds d’emissió de l’idCAT certificat. Per atendre les noves sol·licituds de les persones que tramitaran l’idCAT per votar des de casa, l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha ampliat l’oferta de cites prèvies. 

Les persones que vulguin tramitar aquest certificat han de sol·licitar cita prèvia a través de la web (www.ccapenedes.cat/cita-previa) i personar-se el dia i l’hora indicats amb el document identificatiu. També tenen l’opció d’introduir directament les seves dades des de la web www.idcat.cat i després demanar cita prèvia al Consell Comarcal. En ambdós casos, el Consell Comarcal, com a Entitat de Regidstre d’idCAT, ha de comprovar presencialment la veracitat de les dades introduïdes en la sol·licitud de certificat. Un cop validades les dades, el lliurament de l’idCAT certificat és immediat.

Amb l’idCAT certificat es pot fer el tràmit telemàtic de sol·licitar el vot des de casa per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021. El tràmit de sol·licitud es pot fer fins al dia 4 de febrer. El dia de les eleccions, un treballador de Correus anirà al domicili per lliurar la documentació electoral i recollir el sobre amb el vot.

Els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Gelida i Sant Sadurní d’Anoia són també entitats de registre IdCAT, per la qual cosa les persones que resideixin en aquests municipis es poden adreçar als respectius ajuntaments per tramitar el certificat.

Vilafranca del Penedès, 21 de desembre de 2020

 

Destaquem