Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS VA CELEBRAR ELS 25 ANYS I VA RETRE HOMENATGE ALS SEUS PRESIDENTS

Amb motiu de la celebració, es va projectar un vídeo que recull les experiències dels 9 presidents al capdavant de la institució i es va inaugurar una sala de reunions amb els seus retrats.

 

El dissabte 31 de maig, es va celebrar a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès un acte commemoratiu dels 25 anys de la institució. Hi va assistir una nodrida representació d’alcaldes, consellers comarcals, exconsellers i exgerents de les 7 legislatures, juntament amb 8 dels 9 presidents.
En els parlaments, l’actual president, Francesc Olivella, va afirmar que “el Consell Comarcal ha estat dinamitzador del fet social, cultural, polític i identitari de la comarca (...) Si no existís, no existirien projectes d’àmbit territorial, com l’Enoturisme Penedès o l’Escola de Música de l’Alt Penedès, i els 23 petits municipis que hi ha a la comarca no tindrien accés a molts serveis”. Olivella va fer un repàs de les competències gestionades des del Consell Comarcal i d’alguns temes abordats més enllà de les competències directes, com “l’encaix de la C-15 amb la N-340 a l’alçada de la rotonda o la reubicació de les persones grans ingressades a la residència de Pacs”. Amb vista al futur, el president del Consell Comarcal va dir que “caldrà fusionar la part corresponent de la Diputació, la Mancomunitat i el Consell Comarcal per reduir el nombre d’administracions”.
El primer president, Joan Raventós, va explicar que quan es va constituir el Consell Comarcal l’any 1988, “tot era una gran incògnita, teníem 2 funcionaris i 4 milions de pessetes de pressupost i havíem de fer de tot (...) des d’aleshores, el nostre gran objectiu ha estat la preservació del territori del Penedès i la seva promoció econòmica”.
El secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat, Marc Prat, va felicitar la institució per homenatjar els seus presidents, perquè “la dedicació al món públic sovint implica renunciar a projectes personals i a dedicar temps a la família”.
El vídeo elaborat en col•laboració amb Penedès TV amb motiu dels 25 anys es pot visionar a través del web del Consell Comarcal o del web de Penedès TV (dins l’apartat “Programes - Històries del Penedès”).
Al llarg dels propers dies, Penedès TV emetrà també les entrevistes completes fetes per a l’ocasió a cadascun dels 9 presidents: Joan Raventós (Vilafranca), Pere Parera (Gelida), Joan Amat (Sant Sadurní), Raimon Gusi (Vilafranca), Angèlica Rodríguez (Sant Quintí de Mediona), Lluís Valls (Gelida), Ramon Xena (Vilafranca), Jordi Girona (Santa Margarida i els Monjos) i Francesc Olivella (les Cabanyes).
Vilafranca del Penedès, 3 de juny de 2014

 

Destaquem