Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DEMANA A LA GENERALITAT PODER ACCEDIR AL REGISTRE D’HABITATGES BUITS DE L’ALT PENEDÈS

El plenari comarcal també va aprovar l’adhesió a la Declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna

El dijous 10 de març es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es van presentar 2 propostes de l’Àrea d’Economia i Hisenda: la modificació de les ordenances fiscals reguladores del preu públic del servei de transport escolar col·lectiu no obligatori i de l’Escola de Música de l’Alt Penedès.

Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que es proposava un increment de preus del 3% (per sota del 5,9% de l’increment corresponent a l’IPC de Catalunya) per mantenir el més estable possible el percentatge d’aportació de les famílies i que els nous preus públics entraran en vigor durant el curs escolar 2022-2023.

La modificació de les ordenances es va aprovar amb els vots a favor dels grups de Junts x Catalunya, el PSC-CP i ECGP; el vot en contra d’ERC i amb l’abstenció del grup de la CUP.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte de l’adscripció de la consellera Rosa M. Esteve i del conseller Jordi Pujol als seus respectius grups polítics comarcals (ERC i la CUP respectivament) i de les designacions a les comissions informatives corresponents.

El secretari també va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Tot seguit va començar el debat d’una moció presentada per l’Equip de Govern per instar la Generalitat de Catalunya a donar accés al Consell Comarcal al Registre d’Habitatges Buits de la comarca.

Sílvia Pérez, consellera comarcal d’Habitatge, va explicar el sentit de la moció. El Consell Comarcal és el referent en matèria d’Habitatge per als 25 municipis de la comarca que no compten amb serveis propis específics i els vol facilitar la gestió del Registre d’Habitatges Buits i Habitatges Ocupats sense Títol Habilitant, “amb un triple objectiu: incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer a través de la Borsa de Lloguer Comarcal, prevenir ocupacions delinqüencials, regularitzar situacions d’ocupació per motius de necessitat, i gestionar acords amb els propietaris grans tenidors d’habitatges inscrits al Registre perquè els lloguin a través de la Borsa de Lloguer Comarcal”.

La moció es va aprovar per unanimitat.

Després es va presentar a aprovació l’adhesió a la Declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna.

El text recull l’anhel del municipalisme solidari de desescalar el conflicte, apostar per la desmilitarització de la zona i establir un diàleg enfocat a la construcció de la pau. En un context de conflicte bèl·lic obert, migracions forçades, violència contra la població civil i crisi humanitària al cor d’Europa, aquesta declaració apel·la a la comunitat internacional, especialment al a Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.

L’adhesió a la Declaració sobre el conflicte a Ucraïna es va aprovar per unanimitat.

En el torn d’informacions de la Presidència, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va informar sobre l’arribada a Torrelles de Foix i Vilafranca del Penedès de persones refugiades procedents d’Ucraïna i va explicar que “el Consell Comarcal està gestionant el transport escolar dels menors ucraïnesos i la setmana que ve farà arribar un Protocol d’Arribada a tot els ajuntaments de la comarca perquè puguem anar tots a la una”.

La sessió del Ple va finalitzar amb el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 14 de març de 2022

 

Imatges relacionades

Destaquem