Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DEMANA UN BUS VILAFRANCA-MARTORELL MENTRE DURIN LES OBRES DE LA R4

El plenari del Consell Comarcal també va aprovar una moció en què insta la Generalitat i el govern de l’Estat a dotar de recursos econòmics el Pla de xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès

El dijous 12 de novembre es va celebrar telemàticament Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es van llegir les propostes de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat.

D’una banda es va donar compte de diverses adjudicacions de contractes d’obra en el marc de l’operació “Penedès 360º”, cofinançada pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020, eix prioritari 6. Aquestes obres es duran a terme als municipis d’Olèrdola (restauració de l’interior de la Torre de Moja), Avinyonet del Penedès (adequació del mirador), Sant Martí Sarroca (museïtzació del conjunt monumental Sa Roca) i Sant Pere de Riudebitlles (adequació, subministraments per a la museïtzació i revestiments de paper del Centre d’Interpretació del Paper a Cal Xerta).

D’altra banda es va donar compte de diverses  adjudicacions de contractes per al subministrament d’elements d’eficiència energètica en l’enllumenat públic per a 6 municipis de la comarca: Font-rubí, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, Puigdàlber, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Pere de Riudebitlles. Aquestes millores en l’enllumenat públic es duen a terme en el marc de l’operació “Penedès, municipis compromesos amb la sostenibilitat” i estan cofinançades pel PO FEDER de Catalunya 2024-2020, eix prioritari 4.

Tot seguit es van presentar 4 propostes de l’Àrea d’Economia i Hisenda.

La primera, la modificació de la relació de llocs de treball del Consell Comarcal per poder fer un nomenament interí d’un interventor/a per cobrir la plaça vacant i que actualment desenvolupa el secretari de la corporació. Aquesta proposta es va aprovar amb els vots a favor de JuntsxCat, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció del grup de la CUP.

La segona proposta de l’Àrea d’Economia i Hisenda era la modificació de diverses ordenances fiscals. Carles Morgades, president de l’Àrea, va explicar que la modificació més destacada era la supressió de les quotes per a la participació en processos selectius i que la finalitat d’aquest canvi era incentivar la participació per cobrir llocs de treball al Consell Comarcal. Aquesta proposta es va aprovar amb els vots a favor de JuntsxCat, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció dels grups d’ERC i la CUP.

La tercera proposta d’aquesta àrea era la modificació del conveni marc per a la prestació continuada d’assistència tècnica en matèria d’arquitectura, urbanisme, enginyeria i tecnologies de la informació. Carles Morgades va informar que, a petició dels ajuntaments, el Consell Comarcal ampliava l’oferta de prestació de serveis amb la figura del tècnic/a d’arxiu-gestor de documents. Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va afegir que la prestació de serveis als municipis petits és una prioritat de la legislatura i respon a la raó de ser dels consells comarcals. La proposta es va aprovar per unanimitat.

L’última proposta de l’ordre del dia i la quarta de l’Àrea d’Economia i Hisenda era l’aprovació de l’expedient de modificació de crèdit núm. 8 del pressupost 2020 del Consell Comarcal. El president de l’Àrea va explicar que es destinaran 61.650 € de majors ingressos, procedents bàsicament de la Generalitat i dels ajuntaments, a suplementar la partida del Servei d’Ajuda Domiciliària per a persones amb dependència i la partida per al funcionament de l’Arxiu històric Comarcal, i es crearan noves partides relacionades amb el Pla de Reactivació Socioeconòmica i al programa Treball i Formació COVID-19. La proposta de modificació de crèdit es va aprovar amb els vots a favor de JuntsxCat, ERC, el PSC-CP i ECGP, i amb l’abstenció de la CUP.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Tot seguit va començar el debat de dues mocions: la primera, consensuada per tots els grups, va ser presentada pel conseller i portaveu Rafael Berlanga i parteix d’una proposta del grup parlamentari d’En Comú Guanyem aprovada pel parlament de Catalunya: la creació de la Mesa per a la industrialització del Penedès i l’elaboració d’un Pla de xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès.

La moció va ser aprovada per unanimitat al Consell Comarcal i demana al Govern de la Generalitat que posi en marxa la Mesa amb la màxima rapidesa i que doti pressupostàriament la Mesa i el Pla de xoc. També instava els agents econòmics, socials i institucionals del Penedès perquè, juntament amb el Govern de la Generalitat, concertin aquest Pla de xoc.

La segona moció a debat instava la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a posar en marxa un bus directe Vilafranca-Martorell mentre durin les obres de la R4, per evitar que estudiants i treballadors que utilitzen rodalies per desplaçar-se a Barcelona hagin de dedicar 2 h d’anada i 3 de tornada a completar el trajecte. La moció també instava la Conselleria a ampliar l’oferta de busos Vilafranca-Vilanova i millorar així la comunicació entre els hospitals del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (Hospital de Vilafranca i Hospital Residència St. Camil). Aquesta moció també es va aprovar per unanimitat de tots els grups comarcals.

La sessió plenària va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Vilafranca del Penedès, 16 de novembre de 2020

 

Imatges relacionades

Destaquem