Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL DUU A TERME UN PROCÉS D’INSERCIÓ AMB MAJORS DE 45 ANYS

L’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha posat en marxa un procés d’inserció a mitjà i llarg termini per a persones majors de 45 anys que han exhaurit la prestació o el subsidi per desocupació.

 

Aquest projecte de treball i formació es porta a terme amb el finançament i la coordinació del Servei d’Ocupació de Catalunya i amb la col·laboració del Ministeri de Treball i Seguretat Social.

Els participants tenen un contracte de treball subvencionat de 6 mesos i reben una formació professionalitzadora obligatòria mentre dura el contracte. En acabar, reben un certificat de professionalitat impartit per un centre acreditat i homologat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a l’Alt Penedès.

En el marc d’aquest projecte,14 persones van ser contractades pel Consell Comarcal i van començar a treballar a mitjan novembre en 13 municipis de l’Alt Penedès, els ajuntaments dels quals havien signat prèviament un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal: Avinyonet del Penedès, Castellví de la Marca, Gelida, Mediona, Olesa de Bonesvalls, el Pla del Penedès, Pontons, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos i Subirats.

Les tasques que duen a terme són de caràcter públic i d’interès social: obres de rehabilitació, pintura o neteja d’espais públics, treballs de brigada, suport administratiu a personal dels ajuntaments i suport com a auxiliars de la llar a persones grans o persones dependents.

L’objectiu d’aquesta iniciativa del Consell Comarcal consisteix, en paraules de la consellera d’Empresa i Ocupació, Susanna Mèrida, en “millorar la qualificació professional d’un dels col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral: els majors de 45 anys. En la majoria dels casos, aquestes persones tenen càrregues familiars, i facilitar-ne l’ocupació és un element clau perquè no es vegin abocats a una situació de risc d’exclusió social”.

Vilafranca del Penedès,

 

Destaquem