Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL POSA EN MARXA EL PROJECTE "LA VOLTA 4.0, LOGÍSTICA COMPARTIDA PER ALS CELLERS" DINS EL PROGRAMA "TREBALL, TALENT I TECNOLOGIA"

El programa Veu Pròpia, de Penedès TV, va entrevistar els tècnics del projecte i els cellerers que en formen part.
L'objectiu del projecte La Volta és que, mitjançant la logística compartida dels cellers participants, es puguin reduir els costos del transport amb relació al temps invertit, el combustible i el desgast dels vehicles, i també contribuir a la sostenibilitat mediambiental reduint els transports per carretera i les emissions contaminants.
 
Sumar les comandes de diferents empreses permet reduir costos i això repercuteix favorablement en el preu final que han de pagar els consumidors. A més, s'afavoreix la venda de productes de qualitat de Km 0, que tenen un retorn econòmic més just per als productors, i un consum més responsable amb els petits productors.
 
La Volta és un projecte que ha aconseguit establir sinergies de col·laboració entre empreses del sector vitivinícola de l'Alt Penedès; alhora que impulsa la transformació digital de les empreses agroalimentàries i del sector de la logística (un segon objectiu important pel programa Treball, Talent i Tecnologia).
 
Més informació sobre aquest programa a la web del programa Treball, Talent i Tecnologia: https://tttpenedes.cat/la-volta/
 
Vilafranca del Penedès, 27 de gener de 2023

Destaquem