Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL PRESENTA EL WEB DE POLÍGONS I EMPRESES DE L’ALT PENEDÈS

Ahir dimarts, dia 5 de juliol, es va presentar en roda de premsa el nou web (www.poligonsaltpenedes.com) creat per l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal per facilitar que s’instal·lin noves empreses a les naus i els solars buits dels polígons de l’Alt Penedès.

 

Susanna Mèrida, consellera comarcal de Desenvolupament i Ocupació, va explicar que el Consell Comarcal va recollir la proposta de la Taula per a la Reindustrialització de l’Alt Penedès i va començar a treballar en aquesta eina gràcies a una subvenció de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona. En una primera fase s’han introduït les dades de 16 polígons corresponents als municipis de Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues i Sant Llorenç d’Hortons. Ara s’està treballant en la segona fase per introduir les dades de la resta de polígons de l’Alt Penedès.

 


Les cerques es poden fer per municipi, per polígon, per parcel·les i naus disponibles o per noms d’empresa. El web informa, entre d’altres, sobre el nombre i el contacte de les empreses instal·lades a cada polígon, l’edificació i la superfície de les parcel·les disponibles, les infraestructures i serveis (fibra òptica, ADSL, cobertura de mòbil, subministraments, etc.), els serveis interns de cada polígon (sucursals d’entitats bancàries, oficines de correus, restaurants, benzineres, etc.) i sobre aspectes d’accessibilitat, aparcament i senyalització.


Els alcaldes de Gelida, Lluís Valls, i Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Ferrer, juntament amb el regidor de Foment de l’Ocupació de Sant Cugat Sesgarrigues, Cisco de la Cruz, i el representant de l’ADEPG, Gerard Santos, van mostrar la seva satisfacció pel fet de disposar d’aquesta eina tan necessària, pràctica i intuïtiva, feta des de les administracions supramunicipals (Diputació i Consell Comarcal) amb el suport dels ajuntaments. Tots van coincidir en la voluntat d’utilitzar i donar a conèixer l’eina per atraure noves empreses i crear llocs de treball de proximitat.


El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, va recordar que, tot i la importància dels sectors agrícola i turístic, el PIB de la comarca es fonamenta sobretot en els sectors industrial i de serveis, i que com a conseqüència del tancament i la deslocalització d’empreses hi ha una gran oferta de sòl industrial disponible que cal tornar a ocupar progressivament per recuperar els llocs de treball perduts en els darrers anys.

Vilafranca del Penedès, 6 de juliol de 2016
 

Destaquem