Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL CONSELL COMARCAL TRAMITA LA TARGETA IDCAT PER A TRÀMITS AMB L’ADMINISTRACIÓ

Permet signar electrònicament els tràmits telemàtics oferts per les administracions de Catalunya, amb la qual cosa es poden fer des de casa, sense cues ni desplaçaments i a qualsevol hora del dia

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès col·labora des de fa anys amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya en la prestació de serveis de certificació per a la ciutadania. Des de 2017, és entitat de registre IdCAT i emet aquest certificat gratuïtament per a tota la ciutadania de l’Alt Penedès.

La versió IdCAT Mòbil és un sistema d’identificació i signatura electrònica basat en l’enviament d’una contrasenya d’un sol ús al telèfon mòbil i forma part del Servei d’Identitat Digital de Catalunya. Permet identificar-se i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador; no cal recordar cap contrasenya ni PIN, no requereix la instal·lació de cap tipus de programari i no caduca pel transcurs del temps.

La IdCAT Mòbil és segura i molt senzilla d’obtenir: només cal anar a l’enllaç directe que hi ha al Portal de Tràmits i Gestions de la web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès o a la Seu electrònica de la Generalitat, i seguir les instruccions que s’indiquen. Cal tenir a mà el DNI o la TIE (targeta d’identitat d’estranger), la targeta sanitària de CatSalut o la targeta de la Muface, i el telèfon mòbil. El registre i l’alta per Internet són immediats i permeten fer la majoria de tràmits en línia (de la Generalitat, els ajuntaments i els consells comarcals) de forma equivalent a la presencial però d’una manera més ràpida i còmoda.

Les persones que tinguin qualsevol dubte sobre la IdCAT Mòbil o que tinguin algun problema en el moment de fer la sol·licitud telemàtica, poden trucar a la centraleta del Consell Comarcal (Tel. 938 900 000) o escriure un correu electrònic a l’adreça suport@ccapenedes.cat i seran ateses pel personal de l’Oficina Comarcal de Suport a l’Administració Electrònica.

Vilafranca del Penedès, 1 de juny de 2020

Destaquem